Arsenal knækker bomstærk Hermansen i overtiden

28. SEP 2024 • 18:12SPORT

Mads Hermansen stod en pragtkamp, da Leicester tabte 2-4 hos Arsenal. Cole Palmer scorede fire for Chelsea.

Cole Palmer og Mads Hermansen var to meget centrale aktører i lørdagens runde i Premier League.

Den engelske offensivspiller funklede med fire mål på 20 minutter i første halvleg, da Chelsea hjemme slog Brighton 4-2, og Hermansen leverede redninger på stribe, da Leicester længe havde mesterskabskandidaten Arsenal på krogen.

Arsenal vandt dog 4-2, da Leandro Trossard og Kai Havertz scorede i overtiden.

Arsenal har som førerholdet Manchester City 14 point i toppen af Premier League. Chelsea har 13 point på tredjepladsen.

I første halvleg var der envejstrafik ned mod Mads Hermansens bur, og danskeren diskede op med flere fine indslag, omend de helt store redninger først kom i anden halvleg.

Landsholdskollega Victor Kristiansen havde også travlt i sin venstre forsvarsside, men havde dog nogenlunde styr på stjernen Bukayo Saka.

Til gengæld blæste højreback Jurriën Timber forbi danskeren i et overlap efter 20 minutter og sendte bolden ind til brasilianske Gabriel Martinelli, som med indersiden åbnede ballet til 1-0.

Efter 45 minutters belejring og masser af småspil omkring Leicester-feltet blev det også 2-0 ved belgiske Leandro Trossard og oplæg af Martinelli lige før pausen.

Arsenal virkede i fuld kontrol, men mistede den alligevel efter pausen.

Højreback James Justin headede mod mål efter et frisparksindlæg, og efter en afretning af den tyske angriber Kai Havertz var keeper David Raya prisgivet.

Hermansen måtte hive en stor dobbeltredning frem for at forhindre 3-1, og stolpen tog også fra, da Trossard truede med at genoprette tomålsføringen.

I forhold til første halvleg var Leicester langt bedre med offensivt, og efter 63 minutter lynede Justin igen - denne gang med et regulært drømmemål.

Wilfred Ndidi slog bolden ind fra venstre side, og i den bageste del af feltet flugtede Justin hårdt bolden ind via stolpen.

Hermansen præsterede kort efter endnu en stor redning og forhindrede Havertz i at komme på tavlen, og siden var danskeren igen på pletten, da Trossard, forsvarsspilleren Riccardo Calafiori og indskifteren Ethan Nwaneri forsøgte sig.

Den lignede en stor overraskelse, men i overtiden gik det galt.

Efter et af utallige Arsenal-hjørnespark afsluttede Trossard fra en spids vinkel, og tæt under mål rettede Ndidi bolden af, hvorefter den fortsatte mellem benene på en sprællende Hermansen.

Nedturen fortsatte for Leicester, da Havertz i de døende sekunder lukkede til 4-2, efter Hermansen og den dobbelte målscorer Justin begge fejlede.

Lidt mere dansk glæde var der hos Thomas Franks Brentford, som fik 1-1 mod West Ham.

Joachim Andersen og Fulham vandt 1-0 hos Nottingham Forest, mens Everton hjemme slog Crystal Palace 2-1, efter at Jesper Lindstrøm var blevet skiftet ud i pausen.

28. SEP 2024 • 18:04SPORT