Uinspireret City sætter point til mod Newcastle

28. SEP 2024 • 15:30SPORT

Det endte i en pointdeling, da Newcastle tog imod Manchester City i lørdagens tidlige Premier League-kamp.

Manchester City måtte nøjes med ét point, da den forsvarende engelske mester lørdag eftermiddag spillede 1-1 på udebane mod Newcastle i den engelske Premier League.

Gæsterne fra Manchester kom i første halvleg i front, men Anthony Gordon bragte efter en lille time balance i regnskabet på et straffespark, som han selv havde tiltvunget sig.

Kampen igennem kæmpede City med at spille sig igennem en stærk Newcastle-organisation.

Særligt i anden halvleg leverede Newcastle en god indsats, og med lidt mere skarphed i omstillingerne kunne hjemmeholdet have taget alle tre point.

Pointdelingen betyder, at City fortsat indtager duksepladsen med 14 point. Flere hold kan dog gå forbi den forsvarende mester senere i Premier League-runden. Nærmest er Aston Villa og Liverpool, der begge er to point efter.

Newcastle ligger med det ene point nummer fem med 11 point efter sæsonens seks første ligakampe.

Kampen åbnede i et roligt tempo. Newcastle stod i en solid defensiv, som City havde svært ved at spille sig igennem.

Det skete dog efter 35 minutter, da den målfarlige forsvarsspiller Josko Gvardiol modtog en pasning i Newcastle-feltet.

Kroaten lavede en elegant skudfinte, inden han lagde bolden fladt ind ved den fjerne målstolpe med en kontrolleret inderside.

Efter gæsternes scoring kom Newcastle længere frem på banen, og kort inden pausen var Joelinton tæt på at bringe balance i regnskabet.

Midtbanespillerens forsøg fra kort afstand blev afvist med en god redning af City-keeper Ederson.

Den brasilianske keeper var igen i fokus ti minutter inde i anden halvleg, da han begik straffespark ved at nedlægge Anthony Gordon, der var spillet fri.

Gordon tog sig efterfølgende selv sikkert af forsøget fra 11-meterpletten.

City sad på en stor del af spillet i anden halvleg, men gæsterne havde svært ved at skabe noget.

Newcastle viste samtidig tænder på omstillinger og var flere gange tættere på et føringsmål end gæsterne.

Det blev dog kun ved tæt på for værterne i den resterende del af kampen, mens City heller ikke leverede det, der skulle til for at tage alle tre point.