Amerikansk selskab køber Everton men afventer godkendelse

23. SEP 2024 • 16:20SPORT

Friedkin Group køber fodboldklubben Everton, men godkendelsen mangler, og handlen kan nå at kollapse.

Sidste år blev den engelske fodboldklub Everton enig med et amerikansk selskab om et salg, men handlen kollapsede.

Nu er Evertons ejer, Farhad Moshiri, igen klar til at afhænde klubben, og igen er det amerikanere, der står klar til at slå til.

På sin hjemmeside skriver Premier League-klubben, at der er enighed om handlen, som betyder, at Friedkin Group med milliardæren Dan Friedkin i spidsen overtager aktiemajoriteten i klubben.

- Vi er glade for at være nået til enighed om at blive ansvarlige for denne ikoniske fodboldklub. Vi fokuserer på at sikre de nødvendige godkendelser for at gennemføre handlen.

- Vi ser frem til at bringe stabilitet til klubben og dele vores vision for fremtiden. De inkluderer færdiggørelsen af det nye Everton Stadium, lyder det fra en talsmand fra Friedkin Group.

Endnu mangler den officielle godkendelse dog. Både Premier League, Det Engelske Fodboldforbund (FA) og den finansielle tilsynsmyndighed i England skal godkende handlen.

Det var netop det, der gik galt for investeringsselskabet 777 Partners sidste år.

Dengang lykkedes det ikke 777 Partners at overbevise myndighederne om, at man var i besiddelse af midlerne til at overtage klubben. Og efter måneders forhandlinger faldt aftalen til jorden.

Medier berettede, at 777 Partners, der også havde købt sig ind i blandt andet Hertha Berlin, Genoa og Standard Liege, var havnet i økonomiske problemer.

Everton ligger efter fem kampe næstsidst i den bedste engelske fodboldrække med et point. Danske Jesper Lindstrøm spiller i Everton på en lejeaftale fra Napoli.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT