Kvindelandsholdet indleder EM-forberedelse i Aalborg og Esbjerg

23. SEP 2024 • 12:00SPORT

Aalborg og Esbjerg skal lægge græs til kvindelandsholdets to testkampe i oktober mod Sydafrika og Holland.

Når kvindelandsholdet i oktober indleder EM-forberedelserne med to testkampe på hjemmebane, bliver kampene spillet i Aalborg og Esbjerg.

Det skriver Dansk-Boldspil Union (DBU) i en pressemeddelelse.

Tidligere har Viborg været fast hjemmebane for de danske fodboldkvinder, men aftalen med domkirkebyen er udløbet, og det er endnu ikke meldt ud, hvor kvindelandsholdets fremtidige faste hjemmebane bliver.

Den første af efterårets testkampe bliver spillet 25. oktober i Aalborg, hvor Sydafrika kommer på besøg, mens Holland er modstanderen fire dage senere i Esbjerg.

Det er ifølge DBU første gang i 20 år, at kvindelandsholdet spiller i Aalborg, mens holdet ikke tidligere har spillet i Esbjerg.

Testkampene er de første forberedelser frem mod næste års EM-slutrunde i Schweiz, som landsholdet tidligere på året kvalificerede sig til.

Det skete, da Danmark i kvalifikationen blev nummer to bag den forsvarende verdensmester, Spanien, i en gruppe, der også indeholdt Belgien og Tjekkiet.

Den første af de tre hjemmekampe i den kvalifikation var den sidste, der blev spillet i Viborg, mens de to øvrige kampe blev spillet i Vejle.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT