Straf kan skubbe frustreret Verstappen tættere på Formel 1-pension

23. SEP 2024 • 04:24SPORT

Det er "latterligt" at blive straffet for at bande, siger Max Verstappen og lufter sine tanker om fremtiden.

De seneste tre års Formel 1-verdensmester, Max Verstappen, kan være lidt tættere på et karrierestop, end det måske tidligere har været tilfældet.

I hvert fald har hollænderen selv luftet nogle nye tanker om sin fremtid, efter at han for nyligt blev straffet for at bruge bandeord.

- Det er helt klart den slags ting, som er med til at afgøre min fremtid. Når man ikke kan få lov til at være sig selv, og man skal bøvle med de her latterlige ting, lyder det fra 26-årige Verstappen.

Verstappen er blevet straffet af Det Internationale Motorsportsforbund (FIA) for at bande på et pressemøde torsdag før Singapores Grand Prix.

Verstappen brugte ordet "fucked", da han skulle beskrive sin bil, der skuffede i kvalifikationen i Aserbajdsjans Grand Prix ugen forinden.

FIA's straf lyder, at han skal udføre "arbejde i offentlighedens interesse". Det står dog stadig ikke helt klart, hvad FIA mener med det.

Klart står det til gengæld, at Verstappen er træt af situationen.

- Jeg er et sted i min karriere, hvor man ikke orker at bøvle med sådan noget her hele tiden. Det er virkelig trættende.

- For mig er det ikke en måde at fortsætte i sporten på, det er helt sikkert, siger Verstappen til det britiske medie BBC.

Den hollandske Red Bull-kører blev nummer to ved søndagens Formel 1-grandprix i Singapore bag ved Lando Norris (McLaren).

Ved pressemødet efter løbet virkede Verstappen til at lave sin egen lille protest mod den straf, han havde fået. Her sagde han "ingen kommentarer" eller kom ofte kun med helt korte svar på journalisternes spørgsmål.

- Formel 1 kan sagtens fortsætte uden mig. Det er ikke noget problem, og det er heller ikke et problem for mig. Det er sådan, det er.

- Hvis man ikke kan være sig selv fuldt ud, så er det bedre ikke at sige noget overhovedet. Men det er der ikke nogen, der ønsker, for så bliver man en robot, og det er ikke sådan, det bør være i vores sport, siger Verstappen.

Verstappen har også tidligere sagt, at han ikke nødvendigvis har planer om en lang Formel 1-karriere. Han har også sagt, at han muligvis gerne vil prøve kræfter med andre typer løb - heriblandt Le Mans.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT