Barcelona slår Villarreal og udbygger forrygende sæsonstart

22. SEP 2024 • 20:53SPORT

Robert Lewandowski og Raphinha hjalp med to mål hver Barcelona til en 5-1-sejr ude over Villarreal i La Liga.

Seks sejre efter seks kampe i den spanske liga.

Det er facit for FC Barcelona efter en forrygende sæsonstart, der søndag aften blev udbygget med en 5-1-sejr ude over Villarreal.

Det var et underholdende opgør, der ud over de fem scoringer bød på et brændt Barcelona-straffespark og flere annullerede Villarreal-mål.

Med sejren topper Barcelona La Liga med maksimumpoint - fire point foran ærkerivalen Real Madrid. Nederlaget var det første i sæsonen til Villarreal, der indtager femtepladsen med 11 point.

Polske Robert Lewandowski var i målhumør i første halvleg for gæsterne. Efter 20 minutter tog han et skarpt dybdeløb i Villareals målfelt, og på førsteberøringen sparkede den polske angriber føringsmålet i nettet.

Efter 35 minutter var Barcelona-stjernen på spil igen, da han opsnappede en løs bold i Villareal-feltet og fordoblede føringen.

Tre minutter senere svarede Villarreal igen. Nicolas Pépé blev sendt i dybden, og den hurtige offensivspiller lagde klogt bolden på tværs til Ayoze Perez, der sikkert reducerede.

I første halvlegs tillægstid pådrog Barcelona-keeper Marc-André ter Stegen sig noget, der lignede en alvorlig knæskade.

Den tyske landsholdskeeper landede forkert og tog sig i store smerter til sit højre knæ. Keeperen blev efterfølgende båret fra banen på en båre.

Villarreal kom godt ud efter pausen. Hjemmeholdet skabte flere chancer og fik annulleret en scoring, men efter en lille time punkterede Pablo Torre hjemmeholdets håb.

Barcelona-midtbanemandens forsøg fra kanten af feltet tog en afretning og gjorde Diego Conde i Villareal-målet chanceløs.

Halvvejs i anden halvleg havde Lewandowski muligheden for at fuldende et hattrick, men angriberen brændte et straffespark, da han sendte bolden på ydersiden af den ene målstolpe.

Få minutter senere troede Villarreal, at holdet havde bragt spænding tilbage i opgøret, men Thierno Barrys reducering blev annulleret på grund af offside efter et VAR-gennemsyn.

Med lidt mere end et kvarter tilbage af opgøret dræbte Raphinha spændingen, da hans afrettede skud sejlede i hjemmeholdets net.

Syv minutter før tid var Raphinha på pletten igen, da han lukkede og slukkede med sin anden scoring i kampen.

Den brasilianske tekniker blev serviceret flot af Lamine Yamal, der leverede et fremragende oplæg med ydersiden.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT