Sent sejrsmål giver Milan sjælden sejr i Milano-derby

22. SEP 2024 • 22:57SPORT

Matteo Gabbia skabte ekstase i den halvdel af Milano, der holder med Milan, da han scorede mod Inter.

AC Milan brød søndag to års forbandelse i Milano-derbyet, da det efter seks nederlag i træk omsider lykkedes at slå Inter.

Med en scoring kort før slutfløjt blev Milans Matteo Gabbia matchvinder i en sejr på 2-1.

Gabbia pandede i næstsidste minut bolden i mål efter et frispark og skabte jubel hos de rød- og sortklædte spillere og fans. Flere af dem kunne formentlig ikke tro deres egne øjne.

Den seneste Milan-sejr over Inter kom i september 2022. Sidenhen er fulgt seks nederlag - fire i Serie A og to i Champions League - til de blå- og sortklædte rivaler.

Generelt har tilhængerne af Inter haft mere at glæde sig over end fans af Milan i de senere år.

I sidste sæson vandt Inter det italienske mesterskab foran Milan, der på andenpladsen havde 19 point op til naboklubben.

Søndag aften tog Milan føringen efter ti minutter efter en stærk soloaktion af amerikaneren Christian Pulisic.

Efter en luftduel midt på banen endte bolden hos Pulisic, der styrede direkte mod mål og scorede til 1-0.

Mestrene fra Inter udlignede til 1-1 efter en lille halv time. Lautaro Martínez sugede tre Milan-spillere til sig, inden argentineren på det helt rette tidspunkt spillede Federico Dimarco fri til scoring.

Begge hold kæmpede for at få sejren i en medrivende anden halvleg, der i kraft af Matteo Gabbias sejrsmål faldt ud til Milans fordel.

De to Milano-klubber har otte point hver efter fem spillerunder i Serie A. Det rækker til en sjetteplads for Inter, mens AC Milan følger efter på syvendepladsen.