Åbningsceremoni ved OL i Paris kostede 750 millioner

25. OKT 2024 • 08:41SPORT

Uden at medregne omkostningerne til politiopbud kostede åbningsceremonien til OL i Paris 750 millioner kroner.

Heftigt regnvejr kunne ikke afholde åbningsceremonien til sommerens OL i Paris fra at være en af de mere mindeværdige af slagsen.

Men indvielsen kom også med en klækkelig regning. Ifølge det tyske nyhedsbureau dpa præsenterede parlamentet i Frankrig torsdag tal, der viser, at åbningsceremonien kostede omkring 100 millioner euro.

Det svarer til knap 750 millioner kroner, og prisen er fraregnet det massive politiopbud, der var før, under og efter ceremonien.

Til sammenligning kostede åbningsceremonien til OL i London i 2012 lige under 250 millioner kroner ifølge BBC.

For første gang blev sommerlegene skudt i gang med en ceremoni uden for et stadion, og de mange landes delegationer sejlede i stedet ned ad Seinen, mens akrobater, musikere og dansere stod for underholdningen.

Det hele endte med en optræden fra sangerinden Céline Dion, der fra Eiffeltårnet viste sig i rampelyset for første gang, siden hun i 2022 blev diagnosticeret med den autoimmune sygdom stiff person syndrom.

Bevæbnede politibetjente stod placeret overalt i centrum af den franske hovedstad, og det krævede adskillige sikkerhedstjek at komme i nærheden af Trocadéro, hvor ceremonien kulminerede.

Tallene fra parlamentet viste, at de samlede omkostninger for OL i Paris endte med at være på 4,4 milliarder euro - cirka 33 milliarder kroner - med indtægter på omtrent samme niveau.

Budgettet blev 15,5 procent højere, end arrangørerne regnede med, da buddet blev lagt i 2015.

OL blev 11. august afsluttet med en mere traditionel ceremoni på Stade de France.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT