DBU-boss afviser kaotisk forløb om at finde landstræner

25. OKT 2024 • 07:00SPORT

Peter Møller, fodbolddirektør i Dansk Boldspil-Union (DBU), har lært meget af at ansætte en ny landstræner.

Det har set udefra været en kaotisk tid på det danske fodboldlandshold, siden Kasper Hjulmand i juli stoppede som landstræner.

Først blev assistenten Morten Wieghorst forfremmet som Hjulmands afløser frem til årsskiftet, men han blev ramt af stress og efterfølgende sygemeldt.

Dernæst blev dødboldtræneren Lars Knudsen gjort til vikar i de seneste fire landskampe, inden Brian Riemer torsdag blev ansat som landstræner frem til VM i 2026.

Set fra DBU-fodbolddirektør Peter Møllers stol har forløbet dog ikke været kaotisk.

- Det er medierne, der hele tiden bruger ordet kaotisk, og at det en mørk tid, landsholdet går i møde, og at der er mørke skyer over landsholdet. Det er et narrativ og en fortælling, I gerne vil bygge op. Det har vi ikke følt.

- Jeg står og argumenterer for den kraft, vi har internt. Jeg synes, det er foregået i vatter og med stor samhørighed, mener Møller.

Han medgiver dog, at perioden og processen med at finde Hjulmands afløser har været krævende.

- Personligt har jeg lært rigtigt meget af det her. Jeg har jo aldrig stået i sådan en situation før.

- Det har været udfordrende og hårdt, når sådan noget sker. Først da Kasper stoppede. Og siden da Morten lige pludselig blev sygemeldt, siger Møller.

Lars Knudsen, der blev en succes på meget kort tid, er en case, som også kunne bruges, da Brian Riemer skulle ansættes.

- Det har lært os, at vi skal tro på det, vi har lige foran os. Hvis vores fornemmelse er, at Lars Knudsen kan løfte en opgave, er det godt at gå med det.

- Det er lidt den samme følelse, jeg har med Brian. Vi tror på, at han opfylde kriterierne om at gå videre i Nations League og komme til VM, siger han.

Fodbolddirektøren afviser, at det var muligt at finde en ny landstræner ret meget hurtigere.

- Man kan altid være bagklog og sige, at jeg skulle have haft syv-otte kandidater i lommen. Men det havde jeg ikke. Vi har navigeret i det og gjort det bedste for landsholdet, understreger han.

Brian Riemer blev i september fyret som træner i Anderlecht, og derfor skulle DBU ikke betale en overgangssum.

- Der har aldrig været krav fra bestyrelsen om, at det skulle være en træner, der var fri på markedet. Men vi er i et forbund, hvor vi ikke kan betale lønninger, som de får i Spanien, Italien, Tyskland eller England.

- Til gengæld kan vi lokke med noget andet. Det er hjerteblod, passion, stolthed og ære. Og de kandidater, vi har snakket med, der alle har haft dansk pas, er klar over præmissen, når det handler om landsholdet. Der er andet end økonomi, som er afgørende.

- Jeg har ikke fået noget diktat om, at vi ikke var villige til at betale en eventuel overgangssum. Men det er da klart, at tingene blev meget nemmere, da Brian blev fri på markedet, lyder det fra Møller.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT