Kevin Diks sikrer FCK vigtigt point i Spanien

24. OKT 2024 • 22:59SPORT

Godt hjulpet af Kevin Diks fik FC København torsdag 1-1 på udebane mod spanske Real Betis i Conference League.

Kevin Diks blev redningsmanden for FC København, der torsdag aften kom på pointtavlen i denne sæsons Conference League. Københavnerne kæmpede sig til 1-1 på en svær udebane mod spanske Real Betis.

FCK-backen sørgede for point i anden halvleg, da han 13 minutter før tid udlignede på et straffespark, som han selv havde fremtvunget.

Værternes Abde Ezzalzouli havde ellers gjort opgaven svær for københavnerne, da han i det ottende minut trykkede af et godt stykke uden for feltet. Det knækkende spark snød Nathan Trott i FCK-kassen.

Scoringen tog ikke modet fra FCK, der var godt med i en jævnbyrdig første halvleg, men efter pausen satte Betis sig mere på spillet.

Flere gode indgreb fra Trott holdte dog københavnerne inde i kampen, inden Diks slog til i den anden ende.

FCK tabte i første runde på hjemmebane mod den polske mester Jagiellonia Bialystok, og dermed var pointet i Sevilla det første for FCK i Conference Leagues 36 hold store ligaspil. I næste runde tager FCK imod Istanbul Basaksehir i Parken.

Københavnerne startede kampen i Spanien opportunistisk med et højt pres og kom i flere farlige situationer, men alligevel var det værterne, der kom i front i det ottende minut med Ezzalzoulis langskudsdrøn.

Efter føringsmålet var det en jævnbyrdig halvleg, hvor de to mandskaber skiftedes til at have gode perioder.

FCK havde defensivt styr på spanierne, der kun blev farlige, når københavnerne havde et par dumme boldtab i opspillet.

Offensivt havde Robert fået genvalg på kanten efter den stærke præstation mod Vejle, og den brasilianske tekniker var flere gange årsag til uro i den spanske defensiv.

Robert og resten af FCK-offensiven led dog under, at den sidste afgørende aflevering eller dribling tæt på Betis-målet ofte slog fejl.

De gode FCK-takter ændrede sig efter pausen. Betis satte sig tungere på spillet, og der var væsentligt længere mellem FCK's besøg på værternes halvdel.

Samtidig kom Betis tættere på en ny scoring, men Nathan Trott stod i vejen med flere fine redninger. Særligt 20 minutter før tid hev FCK-keeperen en flot redning frem, da han fra nært hold viste sine stærke reaktionsevner.

Trotts redning skulle vise sig at blive pointgivende, da Kevin Diks få minutter senere blev nedlagt af den tidligere Arsenal-back Hector Bellerin i Betis-feltet.

FCK-backen tog sig efterfølgende selv af sparket fra 11-meterpletten, hvor han i sikker stil udplacerede Adrian i Betis-målet.

Betis trykkede på i den resterende del af opgøret, men en flok hårdt kæmpende københavnerne holdt værterne fra fadet.