Thomasberg øjner europæisk avancement: Mangler tre point

24. OKT 2024 • 21:44SPORT

Thomas Thomasberg kalder syv point i tre Europa League-kampe for en drømmestart.

FC Midtjylland har spillet sig i en yderst gunstig position i Europa League efter torsdagens 1-0-sejr over Royale Union Saint-Gilloise hjemme i Herning.

I cheftræner Thomas Thomasbergs regnestykke mangler midtjyderne nu kun tre point for at sikre sig en plads i turneringens knockoutfase. Det siger han til TV 2 Sport, efter at midtjyderne kom op på syv point efter tre ud af otte indledende kampe.

- Det er den her begyndelse, vi havde håbet på og måske nærmere drømt om: at stå med syv point efter tre kampe. Det er en rigtig, rigtig god start i forhold til, at vi skal videre. Forudsætningerne for at gå videre er selvfølgelig rigtig gode. Vi skal op på de ti point, siger han til TV 2 Sport.

Han mener, at midtjydernes sejr over belgierne var fortjent, selv om danmarksmestrene afgav store dele af initiativet efter Ousmane Diaos føringsmål i det 18. minut.

Profilerne Oliver Sørensen og Mads Bech Sørensen pointerer begge, at midtjyderne i fremtiden skal blive bedre til at bevare grebet i længere tid.

- Folk har været efter os, fordi vi plejer at komme bagud. I dag (torsdag, red.) kom vi så foran, men de fik lidt momentum i anden halvleg, men vi stod imod og holdt buret rent.

- Vores boldomgang kan godt blive bedre, og vi skal gerne kunne holde fast i vores udtryk i 90 minutter af en kamp, siger Mads Bech Sørensen til Disney+.

Oliver Sørensen supplerer:

- Vi havde fint styr på det i første halvleg, men anden halvleg blev meget frem og tilbage. Jeg følte, at vi havde okay styr på det, selv om vi måske tabte lidt momentum, siger han til Disney+.

FC Midtjyllands fem resterende modstandere i det indledende ligaspil er FCSB (ude), Eintracht Frankfurt (hjemme), FC Porto (ude), Ludogorets (Ude), Fenerbahce (hjemme).

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT