Mobning bekæmpes med ny teknologi

NOTITS | 12. FEB 2024 • 07:58
Henrik Nielsen
Journalist
NOTITS
12. FEB 2024 • 07:58

Hver ottende elev i 4.-9. klasse har ifølge en rapport fra Børns Vilkår og Trygfonden oplevet at blive mobbet i skoleåret 2022-2023, og i regionskommunen har man taget ny teknologi i brug for at undgå mobning på øens folkeskoler. På Søndermarksskolen i Rønne har pædagog Carsten Samuelsen brugt virtual reality-briller sammen med et par udskolingselever, der har drillet andre.

Det fortæller DR Bornholm.

Professor Guido Makransky på Københavns Universitet har 10 års erfaringen inden for virtual reality og pædagogik. Han mener, det giver god mening at inddrage virtual reality-briller i forbindelse med mobning.

– Det, vi har evidens for, er, at det for eksempel i forhold til mobning kan give empati for den person, man er inde i verdenen, så man kan give folk en oplevelse af at være den person, der bliver mobbet, og på den måde skabe empati for, hvordan det er at være i den persons sko, siger han til regionalradioen.

Når man tager en virtual reality-brille på, træder man ind i en computergenereret oplevelse, hvor man føler sig helt omsluttet af en virtuel verden, man kan se og navigere i.

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 01-03-2024 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Fredag: Jævnt kedelige og homogene priser resten af fredagen. Spring kogespidsen (kl. 17-21) over – den er dyr - hvis du kan. Ellers er det hip som hap. Prisforskellen denne fredag torsdag mellem det kvartalsfastsatte produkt til det variable timeprisprodukt er 21%.  Opdateret kl. 00.14. Næste opdatering kl. 13.14.

Bornholms energi og forsyning