Mange dyr på Bornholms Internat

Mange dyr på Bornholms Internat
På Bornholms Internat er der i øjeblikket 148 dyr, hvilket er næsten tre gange så mange som på samme tid sidste år. Arkivfoto: Jacob Jepsen
NYHED | 17. JUL 2024 • 11:00
Af:
Ritzau
NYHED
17. JUL 2024 • 11:00

– Vi ser ind i en rekordsommer, lyder det fra Dyrenes Beskyttelse, der mangler frivillige plejefamilier.

Dyrenes Beskyttelse melder om usædvanligt mange dyr på deres internater denne sommer.

2.181 dyr er indskrevet på de ni internater landet over. Til sammenligning var antallet sidste år ved denne tid 1649 dyr.

På Bornholms Internat i Østerlars er der lige nu 148 dyr, hvilket er næsten tre gange så mange som på samme tid sidste år. I 2022 var der 77 dyr i juli måned, oplyser Dyrenes Beskyttelse, som konkluderer, at tendensen er den samme på Bornholm som på landsplan.

– På nuværende tidspunkt ser det ud til, at vi ser ind i en rekordsommer. Så der er virkelig pres på medarbejdere og kapacitet, siger Karina Fisker, der er internatchef ved Dyrenes Beskyttelse.

Det er katte, kattekillinger, kaniner og marsvin, der fylder på internaterne.

– Vi har fået rigtig mange dumpede dyr ind over foråret og frem til nu, og derudover har vi haft nogle dyreværnssager med mange kaniner og marsvin, siger Karina Fisker.

Internaterne er ifølge Karina Fisker "fyldt til bristepunktet", og sæsonen for efterladte kæledyr er ikke slut endnu.

Nogle vælger at efterlade deres kæledyr, fordi de ikke kan finde pasning i sommerferien, forklarer hun.

– Der kommer mange henvendelser til internaterne her op mod sommerferien, hvor folk er i panik, fordi de ikke har tænkt over, hvordan de kan få deres dyr passet.

– Det burde jo være sådan, at når man bestiller en rejse, så tænker man også på, hvordan man kan få sit kæledyr passet i ferien, siger hun.

Selv om der er stort pres på internaterne, ser det ifølge Karina Fisker ud til at lykkes med at skaffe den nødvendige plads.

Der mangler til gengæld plejende hænder til eksempelvis kattekillinger, der endnu ikke er klar til at blive videreformidlet.

– Udfordringen er at skaffe plejefamilier til at tage sig af dyrene, frem til at de er klar til at komme ud i et nyt hjem, lyder det.

Når der ikke er plejefamilier nok, kommer dyrene til at sidde længere på internaterne og vente.

Det er ikke altid så godt, for de små killinger og kattemødrene har ifølge Karina Fisker brug for at komme ud i private hjem for at få ro og omsorg.

– Det gavner ikke nogen dyr at sidde længere tid end højst nødvendigt på internaterne. Derfor er det vigtigt med plejefamilier, fordi de sikrer, at dyrene bliver socialiseret og kan trives i nye hjem, siger internatchefen.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT