Zurface-direktør: Udsigt til flere job i granitbranchen

Zurface-direktør: Udsigt til flere job i granitbranchen
Over tid skal Zurface bruge flere medarbejdere på Bornholm. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
INDUSTRI | RØNNE | ABONNENT | 12. JUL 2021 • 17:15
Holger Larsen
Journalist
INDUSTRI | RØNNE | ABONNENT
12. JUL 2021 • 17:15

– Det vil være en løbende proces, hvor der over tid skal bruges nogle flere medarbejdere på Bornholm.

Det siger Jesper Madsen, administrerende direktør i Zurface, om samlingen af virksomhedens produktion i afdelingen på Rabækkevej i Rønne.

 

Vi har fire stenbrud på Bornholm,
hvorfra vi udvinder natursten

 

Zurface er Danmarks største totalleverandør af naturstensløsninger til byggebranchen. Gennem en årrække har virksomheden både haft produktionsfaciliteter på Bornholm og i Nørre Snede i Midtjylland. Faciliteterne i Nørre Snede er ejet af Danske Stenhuggerier. Den 1. september samler Zurface produktionen på Bornholm.

Jesper Madsen oplyser, at man i alt har 25-30 medarbejdere i produktionen – de er fordelt cirka ligeligt på Bornholm og Nørre Snede. Produktionen er i dag fordelt på de to lokationer efter, hvad man har af ressourcer og kompetencer. Det er dog ikke sådan, at man skal regne med, at Zurface på Bornholm lige med ét bliver fordoblet.

– Vi vil stadig bruge Nørre Snede, og det vil nu være Danske Stenhuggerier som en underleverandør. Men skaleret ned, således at en større del af opgaverne skal klares på Bornholm, forklarer Jesper Madsen.

Miljømæssige fordele

Zurfaces medarbejdere i Nørre Snede fortsætter i deres stillinger – frem over med Danske Stenhuggerier som arbejdsgiver.

Zurface har ud over produktionsfaciliteterne på Bornholm lokationer i Randers, Aarhus, Horsens, Svendborg, København og Stockholm.

Zurface' direktør Jesper Madsen. Arkivfoto: Lars Møller

– Det giver os nogle logistiske og økonomiske fordele at samle produktionen på ét sted. Vi bliver mere agile og mindre sårbare som virksomhed, blandt andet fordi det frigiver midler og tid, som vi kan investere i nye aktiviteter og ambitioner. Der er altså ikke tale om en retræte – tværtimod, siger Jesper Madsen, som også lægger vægt på de miljømæssige fordele ved den forestående flytning:

– Vi har fire stenbrud på Bornholm, hvorfra vi udvinder natursten. Det er nogle tunge emner, som det giver god mening at bearbejde så tæt på bruddene som muligt, så man ikke skal transportere dem over for lange afstande. Efter bearbejdning vejer og fylder de væsentligt mindre, når man skal have emnerne transporteret væk fra Bornholm, som det ofte er tilfældet.

Bæredygtigt

Direktøren siger om status for granit- og stenbranchen:

– I forhold til faktisk alle andre byggematerialer, er det et rigtig bæredygtigt materiale, idet det holder i mange hundrede år. Vi har stor fokus på at bryde nænsomt i granitbruddene og på at bruge mange genbrugssten. Vi er inde i en god gænge som virksomhed, og branchen har en lys fremtid set ud fra den fokus, der er på bæredygtighed, mener Jesper Madsen.