Vil åbne ny dagligvarebutik

Vil åbne ny dagligvarebutik
Brugsen i Østerlars lukker – men hurtigst muligt derefter håber byen, at en ny butik åbner. Foto: Holger Larsen
NYHED | ABONNENT | 21. FEB 2024 • 09:42
Holger Larsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
21. FEB 2024 • 09:42

Borgerforeningen har kontaktet Dagrofa med henblik på at etablere ny butik i den snart tidligere brugs.

Østerlars Borgerforening har sat sig i spidsen for et forsøg på at få etableret en ny dagligvarebutik, når Dagli’ Brugsen Østerlars lukker med udgangen af marts.

Borgerforeningens formand Flemming Rasmussen oplyser, at han har kontaktet dagligvarekoncernen Dagrofa, som i de senere år har etableret mange borgerdrevne Dagrofa-butikker i mindre lokalsamfund rundt omkring i landet.

– Jeg fik ideen, fordi jeg selv kender til et par af butikkerne på Sjælland, hvor jeg har familie. I Dagrofra er man positive og vil gerne komme til et møde med et par repræsentanter. Det skal være hurtigt, og vi satser på, at det kan blive den 7. marts, siger Flemming Rasmussen.

– Det kræver, at borgerne i Østerlars er med på ideen, og vi skal samle nogle penge ind for, at det kan lade sig gøre, siger han.

– Byen er blomstret gevaldigt op i de seneste fem-seks år, og vi har fået en masse tilflyttere, både ukrainere og andre. Det vil være synd, hvis de flytter igen, fordi vi ikke har en dagligvarebutik, siger Flemming Rasmussen.

Hvordan fornemmer du, at interessen vil være for at få en ny butik?

– Jeg tror, at der vil være opbakning til ideen. Jeg tænker især på de mange ældre, som ikke har bil. De fleste af dem kan i dag gå hen i brugsen, men vil få det svært uden en butik.

 

Østerlars
Østerlarsker Sogn har 819 indbyggere (pr. 1. januar 2024).

Heraf bor 294 i Østerlars by.

 

– Men hvis den skal sættes noget i gang, skal det være hurtigt. Det var også meldingen fra Dagrofa. Jeg var for nylig i Boeslunde på Sjælland. Her lukkede Dagli’ Brugsen, og kort efter startede Min Købmand med støtte fra det lokale erhvervsliv og borgerne i lokalsamfundet. Det er noget lignende, jeg håber kan ske i Østerlars. Det er en flot butik. Den er ikke så stor, men den har, hvad man skal bruge i dagligdagen, siger Flemming Rasmussen.

Formanden oplyser, at man endnu ikke har været i kontakt med Coop Danmark om en eventuel overtagelse af ejendommen, hvor der har ligget en brugs siden 1911.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT