Sommerhusgrunde går som varmt brød

Sommerhusgrunde går som varmt brød
Der er rift om de 13 sommerhusgrunde, der ligger øst for Kadeau og dermed til højre for luftfotoet. Arkivfoto: Jacob Jepsen
NYHED | ABONNENT | 23. JUN 2022 • 06:00
NYHED | ABONNENT
23. JUN 2022 • 06:00

Nybolig Bornholm meldte for tre uger siden, at de havde 13 sommerhusgrunde i Sømarken i Pedersker til salg. Det er gået stærkt siden.

Noget tyder på, at det ikke blot var tomme salgsord. Kigger man på oversigten over Sømarkhusene kan man se, at der allerede er blevet reserveret otte ud af de 13 grunde, der blev sat til salg.

– Jeg er overrasket over, hvor hurtigt det er gået. Jeg tror, det er beliggenheden. Man kommer jo meget tæt på vandet, og man kommer til at ligge lige i smørhullet mellem Kadeau og Bakkerne Havn, siger Søren Mortensen fra Nybolig, der forestår salget af sommerhusgrundene.

At der har været meget fart på reservationerne siger ifølge Søren Mortensen noget om, at mange gerne vil investere i deres eget sommerhus, så man har mulighed for at sætte sit eget præg på det. Og så er Bornholm i øvrigt stadig en meget populær destination for sommerhuskøbere, fortæller han til Tidende.

Mange forskellige slags købere

Men hvem er alle de interesserede købere, der har travlt med at bygge sommerhus på Bornholm?

– Det er en blanding af det hele. Det er lige fra unge til ældre par, der gerne vil bygge. Jeg tror faktisk, vi har alle typer med her. Der er også nogen af dem, der har reserveret, som gerne vil have det som et familiehus. Hele familien kan komme og være der, og det kan gå i arv, siger Søren Mortensen.

Han vurderer, at det er svært at sige noget generelt, om de købere, der henvender sig til ham, og det fortæller noget om, hvor populær beliggenheden på grundene i Sømarken er.

Søren Mortensen er derfor heller ikke i tvivl om, at de resterende fem grunde ikke kommer til at være på markedet længe.

– Jeg vil ikke lægge hovedet på blokken og sige, at de sidste er væk om to uger, men når de første pæle bliver sat i jorden, der begynder at blive lavet veje deroppe og så videre, så er jeg ikke i tvivl om, at de sidste også ryger, siger ejendomsmægleren.