Hovedvagten i Rønne har lagt vægge til lidt af hvert gennem tiden, herunder vagtstue, arrest, kiosk og privatbolig. I foråret 2019 rykkede keramiker Rikke Wulff ind med sin drejebænk, men efter at hun for et halvt år siden fik nyt værksted i Rabækken, har den kommunalt ejede røde bygning på Hovedvagtspladsen været lukket.
Indenfor har hovedvagtens nye lejer, iværksætter Ketty Dalsgaard fra Aakirkeby, imidlertid ligget på knæ og kravlet på stiger for at skrabe og pudse og indrette spritnyt køkken til sit kommende projekt: Ud af huset-salg af klassisk, hjemmelavet dansk smørrebrød.
– Det er et koncept, jeg har tænkt på længe. Der mangler en frokostrestaurant i Rønne, og så er beliggenheden jo fantastisk, siger Ketty Dalsgaard, der åbner Hovedvagtens Spizehus i etaper. Først smørrebrød ud af huset og derefter indendørsservering i den lille restaurant med plads til 18-20 gæster.
– Det bliver snarest muligt. Jeg skal lige have personalet på plads, siger hun.