Salg af byggegrunde mere end halveret

22. JUN 2022 • 07:30
Henrik Nielsen
Journalist

I hele landet er salget af byggegrunde for nedadgående. Det gælder også Bornholm.


I coronatiden var der mange, der købte en byggegrund med intentionen om at bygge et nyt hus. Anderledes forholder det sig i 2022, og i april og maj var salget af byggegrunde på landsplan 64,8 procent lavere end i samme periode sidste år. Tendensen er den samme i hele landet – også på Bornholm.

– Vi kan nu helt og holdent afblæse coronaens byggeboom. Salget af byggegrunde er markant lavere end under corona, og faktisk er det også lavere end i årene før corona, siger kommunikationsdirektør Birgit Daetz hos Boligsiden i en pressemeddelelse.

I årets første fem måneder er der ifølge Boligsidens tal solgt ni byggegrunde på Bornholm. Det er et fald på 65,4 procent sammenlignet med 2021. Tallet er også lavere end i samme periode i 2020 og 2019.

Ifølge Birgit Daetz afspejler nedgangen i salget af byggegrunde et boligmarked, hvor udbuddet er begyndt at stige, hvor nedslagene er blevet større, og hvor der er blevet færre handler.

– Læg dertil, at der har været mangel på nogle byggematerialer og leverandørproblemer. Det er ganske enkelt blevet både dyrere og mere besværligt at bygge selv, forklarer Birgit Daetz.

Det er salget af helårsgrunde, der har oplevet det største fald, mens salget af fritidsgrunde til bebyggelse af sommerhuse er faldet mindre.