Ingen kommentarer
Rønne Havn vil ikke udtale sig om den polske kontrakt. Kommunikationschef Jesper Jürgensen fortæller til Tidende, at havnen ”hverken kan be- eller afkræfte” oplysningerne. Det er ikke usædvanligt, for havnen er bundet af fortrolige aftaler med vindmølleleverandørerne.
Havnedirektør Lars Nordahl Lemvigh har dog ved flere lejligheder fortalt, at havnen har sikret en kontinuerlig portefølje af projekter, der rækker en håndfuld år frem. Rønne Havn ”har på nuværende tidspunkt en planlagt portefølje på omkring tre GW i ordrebøgerne”, skrev havnedirektøren i årsrapporten for 2022, som blev offentliggjort i foråret. Det eneste kendte projekt, der venter forude, er installationen af den tyske vindmøllepark Baltic Eagle, som skal finde sted næste år. Vestas-møllerne til dette projekt begynder at ankomme sidst i 2023.
Tvivl om Gdansk
Den polske interesse for at gøre brug af Rønne Havn er til dels opstået af nød, for ingen polske havne er i stand til at håndtere de store vindmølledele. Havnen i Gdansk skal udvides, men der er endnu ikke indgået en kontrakt med en entreprenør, og tvivlen om tidsplanen har spillet ind på Polenergias beslutning om at vælge en udenlandsk havn.