Restaurant tilbage på sporet: 100 gæster hver dag

Restaurant tilbage på sporet: 100 gæster hver dag
Rennie Kure er ny daglig leder af The Ranch. Foto: Holger Larsen
NYHED | RUTSKER | ABONNENT | 14. JUL 2023 • 05:30
Holger Larsen
Journalist
NYHED | RUTSKER | ABONNENT
14. JUL 2023 • 05:30

Forpagtning er opgivet, og ejerne står igen for driften af The Ranch.

– Vi var nede på, at her kun kom 30-40 gæster om dagen, da vi overtog. Men nu er vi oppe på omkring 100 gæster hver dag. Selvfølgelig kommer her også en del turister, men det er i høj grad mange lokale, der besøger os.

Det siger Rennie Kure, der er ny mand i spidsen for restauranten The Ranch i det gamle forsamlingshus i Kirkebyen i Rutsker.

The Ranch er godt i gang med endnu et comeback efter en noget turbulent tid. I december 2022 lukkede restauranten, da ejerne, familien Halberg, meddelte, at økonomien ikke længere hang sammen på grund af stigende omkostninger.

Lukningen blev dog kun på godt et par måneder, idet man genåbnede med en forpagter til at drive restauranten. Det blev imidlertid en kort historie, idet man konstaterede, at det ikke fungerede, siger Rennie Kure.

Den nye leder

Rennie Kure tog over som ny bestyrer/daglig leder. Han er kæreste med Stephanie Halberg og dermed svigersøn af Hanne og Tommy Halberg, der ejer Dueodde Diner og Steakhouse og The Ranch.

Rennie Kure er uddannet kok (udlært fra Kadeau i Østre Sømark) og har med egne ord arbejdet i alle ender af gastronomien, blandt andet i en del år i København. Han har blandt andet været køkkenchef og daglig leder, og som underviser på Campus Bornholm har han været med til at uddanne mange bornholmske kokke.

Rennie Kure siger, at det nu er slut med at forpagte The Ranch ud, og at ejerne er indstillet på, at der skal være fuld fokus på at drive begge restauranter – både på Dueodde og i Rutsker.

Det indebærer, at både restaurantlokalet og køkkenet på The Ranch skal have en opgradering.

Skal have et løft

– Restauranten skal udsmykkes med nogle ting, ligesom i salen, forklarer Rennie Kure, med henvisning til salen, hvor restaurantens vild vest-tema udleves på fuld tryk. Salen vil nogle måske mindes fra forsamlingshustiden, hvor der blev spillet dilettantkomedier på scenen.

Restauranten skal opgraderes, og det indebærer blandt andet, at der vil blive skruet op for westerntemaet. Foto: Holger Larsen

– Vi giver det hele et løft, så det kommer op på samme niveau som i restauranten på Dueodde, siger Rennie Kure.

Den nye bestyrer er fortrøstningsfuld med hensyn til restaurantens fremtid og fortæller, at planen er at holde åbent hver dag året rundt.

– Det handler om at manifestere, at man er dygtig til det, man laver. Folk snakker, og det spreder sig, og så må vi sørge for, at snakken er positiv.

Flere planer

Som medarbejder er man ansat i begge restauranter, så man kan flytte rundt på medarbejderne efter behov, forklarer Rennie Kure:

– Vi har nogle dygtige medarbejdere. Der er enkelte lokale, og så har vi nogle fantastisk dygtige ansatte fra Sydamerika. Dem kan vi ikke undvære, siger Rennie Kure.

– Nu kører vi fuld skrue og vil vise, at restauranten er mere end ét besøg værd, tilføjer han.

The Ranch kører med en aftenmenu, hvor det er planen, at den bliver den samme som på Dueodde Diner. Dertil kommer, at man tager selskaber ind, som torsdag, hvor man havde et begravelsesselskab.

– Og vi har flere planer, som jeg ikke vil sige noget om endnu, siger Rennie Kure.

 

Forsamlingshus fra 1895

Rutsker Forsamlingshus blev bygget i 1895. Det var et aktieselskab indtil 1958, hvor det blev solgt til Rutsker Kommune.

I 1992 solgte Hasle Kommune forsamlingshuset til Nyker Madservice, som omdøbte stedet til Restaurant Highlander.

I 2003 blev forsamlingshuset købt af Liselotte og Jens Jensen.

I 2007 blev det overtaget af Rutsker Feriecenter.

Tommy Halberg købte det tidligere forsamlingshus i 2008 og åbnede The Ranch med et cowboytema.

Restauranten har igennem årene været lukket nogle gange, men er hver gang genopstået.

The Ranch set fra Rutsker Byhave. Til venstre er det mørtelværket, som i gamle dage var et mejeri, Hammersdal. Foto: Holger Larsen

 

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT