Pizzeria flytter og bliver til restaurant

Pizzeria flytter og bliver til restaurant
Der er stadig et stykke vej til, at den nye restaurant er klar, men Ma Teo håber på at kunne åbne om to-tre uger i de nye lokaler. Privatfoto
NYHED | GUDHJEM | ABONNENT | 26. MAJ 2022 • 05:30
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | GUDHJEM | ABONNENT
26. MAJ 2022 • 05:30

Ma Teo har siden november holdt til på Hotel Klippen i Gudhjem, men snart flytter pizzeriaet til en ny lokation i byen og udvider samtidig menukortet og bliver til en restaurant. 

Onsdag kunne Tidende.dk fortælle, at en ny sommerrestaurant - Hummerhytten - åbner på Hotel Klippen i Gudhjem i uge 25.

Men hvad sker der så med pizzeriaet Ma Teo, som lige nu er i lokalerne?

Jo, den flytter til et andet sted i byen, oplyser ejer Daniel Bønløkke.

– Det har været en fantastisk start for os på Hotel Klippen, og det har udviklet sig til virkelig meget, men i takt med at der er kommet flere og flere mennesker, har vi også erfaret, at det er svært at lave en stor produktion, simpelthen fordi køkkenet er lavet til noget andet, siger han.

Siden januar har han derfor ledt efter en ny lokation i byen, og det er blevet fundet i en sidebygning til Therns Hotel på adressen Brøddegade 31. Therns Hotel er ligesom Hotel Klippen ejet af Jannie og Martin Thorborg, og de har givet Daniel Bønløkke frie hænder til at renovere og indrette det nye sted.

Den seneste måneds tid er der blevet lagt klinker og renoveret gulv, og planen er, at en væg skal males blå, og der skal være en stor brændefyret ovn, hvilket ikke har været muligt på Hotel Klippen.

– Vi er stadig i gang med renoveringen, og vi regner med at åbne om to til tre uger. Jo før jo bedre, siger Daniel Bønløkke, som oplyser, at Ma Teo indtil da fortsat vil have åbent på Hotel Klippen. 

Ma Teo har holdt til hos Hotel Klippen siden åbningen i november. Arkivfoto: Jacob Jepsen

Ændrer koncept

Når Ma Teo åbner på den nye lokation, bliver det i en lidt anden udgave end før. Åbningstiderne og menukortet bliver nemlig udvidet, så man udover napolitano pizzaer kan købe antipasti, som er små italienske retter, ligesom man også vil kunne købe italiensk inspireret morgenmad.

Derfor bliver navnet også ændret, så man fremover hedder Ma Teo Madvarer i stedet for Ma Teo Pizza and Drink.

– Så det bliver meget mere en allround oplevelse med udgangspunkt i, hvordan en italiensk madvare er, siger Daniel Bønløkke, som oplyser, at der også vil være stor fokus på at bruge lokale produkter.

Selvom man fremover vil holde til ved Therns Hotel, og der vil være morgenmad på menukortet, så er målgruppen ikke udelukkende hotellets gæster. 

– Overhovedet ikke. Vores morgenmad er en morgenmad, som alle er velkomne til at få - også turister, der bor på en campingplads eller et andet hotel eller et hostel eller airbnb.

– Vi vil også rigtig gerne lave noget for lokale, som har lyst til at komme ud og få en god kop kaffe og nem morgenmad og så sidde i en gårdhave med en masse sol og så nyde det, siger han.

Fremover vil Ma Teo være at finde i en sidebygning til Therns Hotel. Arkivfoto: Jacob Jepsen

Vil have helårsåbent

Planen er derfor også at holde åbent hele året rundt.

– Vi elsker den lokale støtte, man får i lavsæsonen, og de bånd, man får til de lokale, når man er åbent i lavsæsonen. Så vi brænder for lavsæsonen, men vi glæder os også til højsæsonen, siger Daniel Bønløkke.

Tanken er da også, at Ma Teo skal være i Gudhjem i mange år fremover, og det skulle gerne blive i de nye lokaler.

– Vi har stor kærlighed til Gudhjem, og Gudhjem har taget godt imod os, da vi kom i lavsæsonen. Planen er, at det er her, vi gerne vil være i Gudhjem, for placeringen er i hjertet af Gudhjem og sammen med gode mennesker, og det kan ikke blive meget bedre i forhold til, hvad vi gerne vil, siger Daniel Bønløkke, som er 22 år og kommer fra Jylland.

– Jeg flyttede til Bornholm fra Jylland sidste oktober for specifikt at starte det her op. Jeg brænder for at lave noget fedt. Jeg har en studentereksamen, så det er mere passion, end det er uddannelse, siger han.

Læs mere: