Nyåbnet café er en velbevaret hemmelighed for mange

Nyåbnet café er en velbevaret hemmelighed for mange
Noget af det, Helle Rimmer har solgt mest af i caféen i Grønbechs Gård, er de lækre og skæve flødeboller fra Svaneke Chokoladeri. Foto: Jacob Jepsen
CAFELIV | HASLE | ABONNENT | 15. JUL 2021 • 17:30
Sofie Møller
Journalist
CAFELIV | HASLE | ABONNENT
15. JUL 2021 • 17:30

Det kan være, det er gået din næse forbi, for det er ikke alle, der ved det. Faktisk er der stadig beboere i Hasle, som det endnu ikke er gået op for, selv om det er i deres by, det sker.

Det fortæller indehaver af Svaneke Chokoladeri Janne Lundberg, som denne sommer har åbnet en lille café i Grønbechs Gård i Hasle.

Ting tager tid, så det vil også tage tid
at få spredt det ud til folk,
at vi nu er i Grønbechs Gård

Cafeen åbnede i slutningen af juni og har nu kørt i lidt mere end to uger. Men desværre har der ikke været de gæster, man havde håbet på.

– Allerede nu kan vi konstatere, at der ikke kommer nok forbi til, at vi kan tjene på det, siger Janne Lundberg.

– Men jeg håber, at der kommer flere den sidste tid, hvor cafeen er åben, for det er virkelig et fantastisk sted, og jeg tror stadig på ideen.

En fin synergi

Det var folkene fra Grønbechs Gård, der selv tog fat i Janne Lundberg i vinter for at høre, om Svaneke Chokoladeri ville starte en pop up-café over sommeren. Det var et tilbud, som Janne Lundberg ikke kunne sige nej til.

– Vi lever af at fortælle historien om det håndlavede, ligesom de gør på Grønbechs Gård, så vi kunne godt se, at der var en rigtig fin synergi, siger hun.

For Janne Lundberg var det altså fortællingen om, at forskellige former for kunsthåndværk kunne gå hånd i hånd, der var tillokkende. Men også selve stedet, fangede hendes opmærksomhed.

– Det er det smukkeste sted, vi nogensinde har solgt ud af vores varer, og stemningen derude er fantastisk, siger Janne Lundberg.

Så pludselig måtte hun ud at finde noget personale, der kunne tage sig af cafeen i sommerperioden. Med drøn på butikkerne i Svaneke og Rønne hev hun fat i en veninde ovrefra.

Forstand på chokolade

Kvinden, eller cafemutteren, som hun selv kalder sig, og som du i disse dage finder bag disken, er Helle Rimmer.

Normalt er Janne Lundberg en smule påpasselig i forhold til sine butikker, og hvem der skal have chokoladen, som er hendes hjertebarn, i hænderne, men da Helle Rimmer tilbød sin hjælp, var det mere end kærkomment, fortæller hun.

Hvis man i disse dage kommer forbi Grønbechs Gård i Hasle, vil man møde Helle Rimmer, der i disse dage står bag i disken i pop-up-caféen i Svaneke Chokoladeri. Foto: Jacob Jepsen

– Helle er den helt perfekte til at stå her, hun har forstand på kage og chokolade, og så er hun en humørbombe uden lige, siger Janne Lundberg.

Måske tænker du, at du har set Helle Rimmer et sted før. Hun er nemlig også kendt fra tv, da hun var med i Den Store Bagedyst på DR1 i anden sæson af programmet. Siden er hun gået all in på, hvad der har med mad og kager at gøre, og fornylig uddannede hun sig også til at være chocolatier.

– Jo, jeg ved da efterhånden lidt af hvert, siger hun og smiler stort.

Indtil videre har hun nydt at stå i caféen, sælge flødeboller og få en god snak med gæsterne.

– Det har simpelthen været så hyggeligt. Det er jo ikke en københavnercafé, hvor man hurtigt køber en to go-kaffe. Her kommer folk for at kigge og snakke. Og så har vi de smukkeste omgivelser, som er vigtig for arbejdsglæden, siger Helle Rimmer og fortsætter:

– Det eneste, der mangler, er måske bare lidt flere gæster. Men når vejret er så godt, som det er for tiden, så vælger folk ikke som det første at kigge på kunst og drikke kaffe.

Anderledes mønster

Det ærgrer da også indehaveren af chokoladeriet, at der ikke er kommet flere forbi stedet denne sommer. Netop vejret mener hun også har været en afgørende faktor.

– Det har simpelthen været for godt. Folk søger mod stranden i stedet for inden døre. Det er derfor vi bedst kan lide gråvejr, siger hun.

En anden teori, som Janne Lundberg også har mærket i øens andre butikker, er, at turisterne i år har et andet mønster end de forrige somre.

Svaneke Chokoladeri har indrettet sig i hjørnet af Grønbechs Gård i Hasle. Her sælger de deres håndlavede chokolade, flødeboller og kage. Foto: Jacob Jepsen 

– Jeg tror simpelthen, at corona har gjort, at folk har fået øjnene op for naturen, og derfor er de mere fokuseret på at komme ud og se alt det flotte, vi har herovre. Det gør også, at folk har fået nye mønstre. De befinder sig i byerne på andre tidspunkter. I butikkerne har vi travlt på helt andre klokkeslæt, end vi er vant til, siger hun.

For caféen i Grønbechs Gård tror hun da også, at en stærkere markedsføring har meget at sige.

– Vi har ikke været ude i god nok tid og skilte med, at vi er her. Det skal vi blive bedre til fremover, siger hun.

Ikke en lukket dør

Selvom pop up-caféen i år ikke har vist sig at være den store succes, er Janne Lundberg ikke afivsende i forhold til at prøve konceptet af igen til næste år.

– Vi er blevet en del erfaring rigere nu. Jeg kan stadig godt lide ideen om, at kunsthåndværkerne går hånd i hånd, så jeg håber, at vi i samarbejde med Grønbechs Gård kan udvikle det, siger hun.

Hun er altså ikke ved dårligt mod, men ser derimod denne sæson som et testår, og med tests må man væbne sig med tålmodighed.

– Ting tager tid, så det vil også tage tid at få spredt det ud til folk, at vi nu er i Grønbechs Gård, og så er der jo vejret, som man ikke kan styre, siger hun.

Caféen er fortsat åben til den 1. august, så det er stadig muligt at komme forbi Helle Rimmer til en bid chokolade og en god snak.