Mangel på medarbejdere bremser udvikling
Arkivfoto

ARBEJDSMARKED | BORNHOLM | GRATIS
8. JUL 2021 • 07:31
Henrik Nielsen
Journalist

Mangel på medarbejdere bremser udvikling

Hver femte virksomhed på Bornholm har forgæves søgt efter en medarbejder i det seneste år. Det viser en rundspørge fra Dansk Industri, fortæller organisationen i en pressemeddelelse.

Under coronakrisen måtte mange virksomheder fyre folk, men knap er krisen ovre, før manglen på medarbejdere er udtalt igen. Bornholm er ikke så hårdt ramt som resten af landet, men ifølge Dansk Industri kan udviklingen gå den forkerte vej, især i kommuner som Bornholm.

– Det giver naturligvis grund til bekymring, når næsten hver femte virksomhed på Bornholm mangler arbejdskraft. Problemet løser ikke sig selv, og det kan hurtigt udvikle sig i den forkerte retning, hvis ikke vi allerede nu begynder at se på muligheder for at udvide arbejdsudbuddet, siger formand Jens Koefoed fra DI Dansk Byggeri Bornholm i pressemeddelelsen.

Det er virksomheder i de store byer, som har færrest problemer med at finde faglærte. I kommuner som Bornholm er der færre borgere i den arbejdsdygtige alder, og kommunerne mister ifølge en analyse fra DI også i de kommende mange år borgere mellem 20 og 64 år.

– Efter coronakrisen spores der lige nu optimisme i rigtig mange brancher, og mange virksomheder på Bornholm har mulighed for at skabe solide og varige arbejdspladser. Det er noget, vi har brug for, og som vil styrke lokalsamfundene overalt på øen. Derfor skal vi tiltrække mere arbejdskraft til Bornholm, hvilket vi skal løse både lokalt og med reformer fra Christiansborg, siger Jens Koefoed.

Han opfordrer til politiske reformer, der eksempelvis kan skaffe flere danskere ind på erhvervsskolerne, give bedre muligheder for at hente international arbejdskraft eller på anden måde skaffe flere medarbejdere.Rubrikannoncer

Med flere tusinde besøgende hver dag, vil din rubrikannonce her være et godt sted at få dit budskab ud.


Indryk rubrikannonce

Flere nyheder