Lokal investor har købt stor erhvervsejendom

Lokal investor har købt stor erhvervsejendom
Til salg-skiltet har været sat op flere gange foran Svalhøjvej 13. Nu er det væk – Martin Deckert har købt ejendommen, som han nu vil renovere lidt efter lidt. Foto: Holger Larsen
NYHED | ABONNENT | 19. MAJ 2023 • 11:00
Holger Larsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
19. MAJ 2023 • 11:00

Martin Deckert vil renovere og udvikle ejendommen ved den sydlige rundkørsel i Hasle.

Erhvervsejendommen Svalhøjvej 13 ved Hasles sydlige rundkørsel, som har været til salg i flere omgange, har nu fået en ny ejer.

Til salg-skiltet med solgt-mærket hen over er taget ned og står omme ved bagsiden af den store ejendom. Det har den nye ejer, Martin Deckert, sørget for.

– Det er vigtigt, at bornholmerne også tør investere og udvikle – i stedet for, at der kommer folk udefra og gør det, siger Martin Deckert om sit køb.

Martin Deckert, der kommer fra Tyskland, flyttede til Hasle for et par år siden – efter at hans kone og datter allerede var flyttet dertil.

Martin Deckert har arbejdet som revisor i Tyskland, men hans helt store interesse er gamle træbåde. Han har hajkutteren Nordwind fra 1919 liggende i Hasle Havn, hvor han har købt smede- og motorværkstedet Hasle Kutterservice og etableret Båd- og Caravanservice, som tilbyder reparation og vedligeholdelse af skibe og både. Men mest af alt har han investeret i det for at have værkstedsfaciliteter til at lave reparationer på Nordwind.

Martin Deckert håber, at det vil lykkes indrette en del af Hasle Havn til træbåde- og museumshavn, og at man kan få en bådebygger til at etablere sig på havnen.

Fuldt udlejet

Købet af Svalhøjvej 13 har dog ikke noget med de planer at gøre. Det er en investering. Ejendommen er i forvejen fuldt udlejet, og de tre nuværende lejere bliver så længe de ønsker det, understreger den nye ejer.

De tre lejere er Dekra, Team Wrally Folkerace og Erlandsen Fine Furniture Studio.

– Jeg vil gerne hjælpe mine lejere. Har de det godt, hjælper det også mig.

Martin Deckert fortæller gerne om sine planer. Men han vil ikke fotograferes til artiklen.

– Det er ikke mig, det handler om, siger han.

Den nye ejer er allerede i gang med at renovere ejendommen. Det vil ske lidt efter lidt. En af de store opgaver bliver udskiftningen af det utætte, flade tag.

 

Bagsiden af den store erhvervsejendom, hvor Erlandsen Fine Furniture Studio har stor glæde af den megen udenomsplads. Det er en virksomhed, som fabrikerer designmøbler af bornholmsk træ. Foto: Martin Deckert

 

Dekra er der stadig

Dekra er den mest synlige af de tre lejere, fordi man har facade ud mod vejen.

Dekra er en uddannelsesvirksomhed, som har etableret en permanent afdeling på Bornholm, hvorfra de udbyder transportuddannelser og kurser under Dekra Business målrettet både ledige, beskæftigede og virksomheder.

– Nogle tror, at Dekra er flyttet herfra igen. Men det er de altså ikke. De er tilbage igen med nye kurser i september, siger Martin Deckert.

Den oplysning fremgår af et stort banner, som han imidlertid har været nødt til at tage ned, fordi det blæste i stykker.

– Når Dekra først er tilbage her efter sommerferien, giver det mig noget tid til at få renoveret. Så på den måde passer det meget godt, siger Martin Deckert.

– Jeg synes, at det er en ejendom med nogle gode muligheder, og vi har en stor grund, så måske kan det også lade sig gøre at bygge noget til, siger han.

 

Svalhøjvej 13

Erhvervsejendommen blev oprindeligt bygget til bilsalg og autoværksted (Toyota Bilcentralen) i 1979. Siden har ejendommen rummet flere virksomheder.

Mest spektakulært var det, da Jens Wendell i 1993 overtog ejendommen for at etablere en fabrik med produktion af ultralette en-to personers fly.

Ejendommen har siden været lejet ud til blandt andre Hasle Brandvæsen, Bornholms Forsyning og Born Fiber.

Ejendommen ligger på en grund, der er på godt en hektar. Heraf er næsten 1.300 kvadratmeter bebygget i et plan.