– Selvom vi har vores rutiner, og vi ved hver morgen, at vi skal fodre, og vi skal igennem de forskellige dagligdagsrutiner, så ved vi alligevel ikke, hvad morgendagen bringer, når vi åbner døren. Det er dyr og levende væsner, og vi skal gøre alt, hvad vi kan, for at de har det bedst muligt i den tid, hvor vi har dem, siger han og pointerer, at det også er i svineavlernes interesse, at grisene har det godt.
– Hvis man ikke behandler sine dyr ordentligt og giver dem de bedste vilkår, så vokser de ikke lige så meget, og så yder de heller ikke det, vi gerne vil have dem til, som giver os en økonomisk benefit (fordel, red.), som jo er derfor, at vi har grisene. Det lægger vi ikke skjul på, at det er vores levevej. Vi producerer grisekød, så I andre ikke behøves at gøre det.
Efter at have taget landmandsuddannelse ovre vendte hjem til Bornholm i 2016, og det glæder ham meget, at han kan arbejde som landmand på sin barndomsø.
– Det er jo fascinerende, at vi her på lille Bornholm kan være med til den store fødevarekæde og samtidig også have en høj fødevaresikkerhed, siger han.
Der er ikke en fastlagt dato for, hvornår han skal overtage Langemyregaard, men der går nok nogle år endnu. Da Peter Brandt Koefoed fyldte 60 år den 23. marts, fortalte han til Tidende: