Kriseramt auktionshus vil fortsætte i Rønne

Kriseramt auktionshus vil fortsætte i Rønne
Det er Niels Lau, der står for Lauritz.coms aktiviteter på Bornholm. Arkivfoto
NYHED | ABONNENT | 5. JUL 2023 • 11:00
Tommy Kaas
Digital chef
NYHED | ABONNENT
5. JUL 2023 • 11:00

Lauritz.com kæmper for overlevelse og vil blive på Bornholm.

Det kriseramte auktionshus Lauritz.com fortsætter med at have indleveringssted i Rønne.

Det oplyser auktionshuset i en mail til Tidende.

– Jeg kan bekræfte, at der forsat vil være et indleveringssted i Rønne, hvor bornholmerne kan indlevere og få vurderet deres samlerobjekter, møbler, kunst og arvestykker, oplyser content manager Christina Riis Hansen.

Indleveringsstedet i torvehallen i Gartnervangen var ellers en del af Lauritz.coms afdeling i Næstved, som står foran en lukning. Varer herfra skal fremover indleveres i Roskilde, skrev TV2 tirsdag.

Onsdag i sidste uge kom det frem, at selskabet bag Lauritz.com har søgt Sø- og Handelsretten om at gå i en rekonstruktion, fordi det ikke er i stand til at betale sine kreditorer.

Formålet med rekonstruktionen er at sikre selskabets drift, mens der findes ny kapital eller finansiering til blandt andet at tilbagebetale gamle udeståender til sælgere.

Tidende har tidligere skrevet om en antikvitetshandler, som tidligere på året måtte vente lang tid, før han fik sit tilgodehavende.

Lauritz.com oplyste ifølge Ritzau tirsdag, at der lige nu arbejdes med tre forskellige løsningsmodeller.

Den nye kapital eller finansiering skal findes enten ved et salg af hele selskabet, et delvist salg eller ved at optage ny finansiering.

Om der er nogle interesserede købere, ønsker auktionshuset dog ikke at oplyse.

– Af børshensyn kan vi ikke komme nærmere ind på indholdet af igangværende forhandlinger eller nye henvendelser fra interessenter, skrev Mette Rode Sundstrøm, administrerende direktør i Lauritz.com, til Ritzau.