Huspriserne falder: Sådan ser det ud på Bornholm

Huspriserne falder: Sådan ser det ud på Bornholm
Huspriserne er faldet det seneste år, fortæller Home og Boligsiden. Men det lysner, hvis man ønsker at sælge. Pressefoto: Home
NYHED | 11. MAR 2023 • 15:30
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED
11. MAR 2023 • 15:30

Home og Boligsiden har kigget på udviklingen i huspriserne det seneste år. Bornholm ligger i den tunge ende.


En ny opgørelse fra ejendomsmæglerkæden Home og Boligsiden viser, hvor meget huspriserne er faldet i det seneste år. I kroner og øre ligger Bornholm tæt på landsgennemsnittet, når der gælder udviklingen i kvadratmeterprisen, men i procent er der kun en landsdel, hvor prisfaldet har været større. Det fortæller Home i en pressemeddelelse.

På landsplan er kvadratmeterprisen for villaer og rækkehuse faldet fra 17.469 kroner til 15.993 kroner fra februar sidste år til februar i år. Det er en nedgang på 1.476 kroner, hvilket svarer til 8,4 procent. På Bornholm er prisen for en kvadratmeter gået fra 11.489 kroner til 9.978 kroner. Det er et fald på 1.511 kroner, svarende til 13,2 procent. Det betyder, at prisen på et gennemsnitshus på 140 kvadratmeter er faldet 211.540 kroner her på øen. Kun Østsjælland har oplevet en større nedgang i kvadratmeterprisen, nemlig 13,3 procent.

For hussælgere er der dog også godt nyt at finde i pressemeddelelsen fra Home. Det fremgår således, at der i alle landets fem regioner var flere huskøbere på fremvisning i februar end måneden før.

– Vores mæglere møder igen flere købere, og i det hele taget er der en anden optimisme nu end i efteråret, hvor de pludselige høje renter, energipriser og prisstigninger fik boligmarkedet til at gå i baglås, siger talsperson og presseansvarlig Michael Dalsager hos Home i pressemeddelelsen.