Her kan du følge de aktuelle turismetal

Her kan du følge de aktuelle turismetal
Et eksempel på et søjlediagram fra turismebarometeret.
NOTITS | 12. MAJ 2022 • 10:30
NOTITS
12. MAJ 2022 • 10:30

Destination Bornholm oplyser i en pressemeddelelse, at man hver uge kan få de nyeste tal om turismen, hvis man går ind på bornholm.info/erhverv/turismebarometer.

Her kan man følge med i, hvor mange tilrejsende gæster, der har booket rejse til øen i forhold til samme periode sidste år.

Turismebarometeret udarbejdes af Destination Bornholm i samarbejde med Inzights, og tallene offentliggøres ugentligt i diverse søjle-, lagkagediagrammer og lignende.

Opgørelserne er tænkt som et redskab til alle turismeaktører på Bornholm, som kan bruge dem til planlægge egne tiltag, bemanding og så videre med baggrund i faktiske trafiktal.

Der benyttes indekstal, som er et tal, der viser den procentuelle udvikling i forhold til et tidligere stadie. I turismebarometeret vil indekstallet være sammenlignet med året før, således at sidste års tal derfor altid vil være sat til 100 procent. Det nuværende indekstal kan derfor være over eller under 100 procent – alt efter om der er flere eller færre bookinger sammenlignet med tidligere år på samme tidspunkt.

Det billede, der fremkommer, er ikke nødvendigvis et udtryk for det faktiske besøgstal, der realiseres, og særligt i 2020 og 2021 er bookingsituationen atypisk på grund af coronasituationen, fordi mange danskere har konverteret en udlandsrejse til en ferie indenlands, noterer Destination Bornholm.