Express 5 er yderligere forsinket – men fartplanen holder

Express 5 er yderligere forsinket – men fartplanen holder
Express 5 skal snart i vandet. Fotos: Austal
NYHED | ABONNENT | 26. SEP 2022 • 10:30
Tommy Kaas
Digital chef
NYHED | ABONNENT
26. SEP 2022 • 10:30

Express 5 skulle sejle fra foråret 2022. Så skulle den leveres i slutningen af 2022, men nu er leveringen skubbet til starten af 2023, oplyser værftet.


Hurtigfærgen Express 5 bliver alligevel ikke leveret til Bornholmslinjen i 2022. Det fremgår af skibsværftet Austals hjemmeside.

Her jubler man over byggeriet af Bornholms nye hurtigfærge og fortæller i samme ombæring, at Express 5 først bliver klar til levering "tidligt i første kvartal af 2023".

Seneste melding fra Bornholmslinjen var, at færgen blev leveret i slutningen af 2022.

Forsinkelsen vil dog ikke få konsekvenser for indsættelsen af Express 5 på Rønne-Ystad, fortæller Bornholmslinjens kommunikationschef Jesper Maack til Tidende.

– Planen er helt sikkert fortsat at sætte færgen i drift den 20. marts, skriver han i en mail.

Jesper Maack forklarer, at man er ramlet ind i tiden omkring jul og nytår, og at det ikke er de "allerbedste dage at lave overlevering og papirarbejde i".

Da planen om byggeriet af Express 5 blev præsenteret, var meldingen, at Bornholm fik sin nye hurtigfærge i foråret 2022. Herefter har coronaen fået skylden for den forsinkelse, som altså nu gør, at den er i fartplanen som den primære færge på Ystad-ruten fra den 20. marts.

Forsøg på vandet begynder snart

Forsinkelsen rykker dog ikke ved, at der er stolthed at spore hos det australske skibsværft.

Austal Limiteds administrerende direktør Paddy Gregg siger således til værftets hjemmeside, at lanceringen af ​​Express 5 er "en ægte milepæl" for skibsbyggerne.

– Tillykke til Austal Philippines-teamet, som ikke kun med succes har konstrueret og lanceret Express 5, men designet og udviklet et nyt skibstransportsystem for at forbedre effektiviteten, reducere omkostningerne og forbedre driften til gavn for vores kunde, hedder det.

– Vores lykønskninger går også til Molslinjen, som jeg ved er lige så begejstrede som os for at se denne imponerende nye færge i vandet, hvor søforsøg snart begynder, siger Paddy Gregg.

Express 5 har kapacitet til 1.610 passagerer og 450 biler. Om bord vil passagererne kunne "nyde lædersæder med USB-porte, wifi, en komplet bistro og bar(er), et legeområde for børn og flere audiovisuelle skærme", oplyser Austal.

 

Hos Austal er man stolt af byggeriet af Express 5.