Derfor er Opalsøen pludselig på Nutella-glas

Derfor er Opalsøen pludselig på Nutella-glas
Nutellaen har fået bornholmsk indpakning – her fra Kvickly i Rønne. Foto: Helle Mogensen
NYHED | ABONNENT | 10. JUN 2022 • 05:30
Tommy Kaas
Digital chef
NYHED | ABONNENT
10. JUN 2022 • 05:30

Hov, er det ikke...? Jo, det er det. Et herligt bornholmsk motiv pryder de nyeste Nutella-glas.


Næste gang du skal ud at købe lidt sødt smørepålæg til skuffen, kan det være, du støder på et velkendt, bornholmsk motiv på supermarkedets hylder – i hvert fald hvis du befinder dig i området, hvor nutellaen forsøger at hoppe ned i din indkøbsvogn.

For de nyeste Nutella-glas prydes af et skønt foto, der er taget over Opalsøen på Hammeren.

Hen over billedet står Nutella med de karakteristiske sorte og røde bogstaver. Et hjerte med et flag indeni fortæller os, at vi befinder os i Danmark, og nederst kan man se, at billedet er taget på "Bornholm/Opalsøen", som der står.

Derudover oplyses det, at der findes et oplag på seks forskellige danske motiver.

Årsagen til, at du nu kan få en herlig udsigt til nutellamaden, hedder Stefan Erik Asp. Han arbejder med markedsføring for Destination Bornholm og tog billedet af Opalsøen, fordi destinationen manglede et sådant for et par år siden.

– Jeg gjorde billedet tilgængeligt i vores database, og det har så fået sit eget liv, fortæller Stefan Erik Asp til Tidende.

Her er billedet, der danner grundlag for Nutellas bornholmske indpakning. Foto: Stefan Erik Asp

 

Et svensk marketingbureau opdagede billedet og kontaktede fotografen med henblik på at købe rettighederne til at bruge det. Bureauet arbejdede med Nutellas markedsføring i Danmark, og her skulle det altså indgå sammen med fem andre, danske billeder, hvoraf de tre har vist sig at være fra København.

For én, der arbejder med at markedsføre Bornholm, er det en god historie.

– Svenskerne var meget ivrige efter, at det ene billede til de nye nutellaer skulle være fra Bornholm, så det kan vi selvfølgelig kun glæde os over, siger Stefan Erik Asp.

Hvor længe Opalsøen vil pryde din Nutella, melder historien ikke umiddelbart noget om. Hos Ferrero, der producerer det velsmagende nøddepålæg, fortæller en telefonsvarer, at man ikke tager telefonen før på mandag.