Men for at kunne realisere et nybyggeri som en svømmehal, er man nødt til at være mere ambitiøs end blot at få bygget et firkantet byggeri med et vandbassin indeni. Bornholms Regionskommune har ikke penge til et byggeri på 100 millioner kroner eller mere, så projektet skal kunne tiltrække store fonde som Nordea Fonden, Real Dania og andres interesse og finansiering.
Vi har i de seneste to år arbejdet med Lokale og Anlægsfonden. Deres rådgivning er meget klar, et vandkulturhus skal være et unikt hus på alle områder. Det gælder vandtilbud til alle aldre i alle former, som faciliterer fællesskaber indenfor motion, idræt, leg og familie. Vandkulturhuset skal være unikt i sin udformning, så bygningen i sig selv bliver et aktiv. Vandkulturhuset kan med meget stor fordel placeres på Nørrekås, for på den måde at bringe tre vandmiljøer sammen; det åbne hav, marinaen med stranden og ikke mindst bassinerne i vandkulturhuset. Det vil uden tvivl skabe mange synergier og ikke mindst være en enestående placering.
Det er visionen, at Bornholms Vandkulturhus skal være et aktiv for hele Bornholm, bornholmerne og vores gæster, der besøger øen og de af os, der har behov for at bruge vandtilbud til genoptræning og rehabilitering.
Bornholms Vandkulturhus kan ikke realiseres uden en aktiv deltagelse af Bornholms Regionskommune og er derfor kun realistisk, hvis der er en politisk vilje til at være med i både drift og anlæg.
Opgaven med at skabe politisk vilje er bestyrelsens primære fokus i 2023, og ambitionen er, at kommunalbestyrelsen slutter op om Bornholms Vandkulturhus med en bindende deltagelse gennem budgetforliget for 2024.