Stop med at ødelægge vores kultur og natur

Stop med at ødelægge vores kultur og natur
Arkivfoto
KOMMENTAR | ABONNENT | 28. SEP 2023 • 05:30
Af:
Finn Rowold
Storedalen 35
Sandkås
KOMMENTAR | ABONNENT
28. SEP 2023 • 05:30

Tak til chefredaktøren og til Anette Benzon for deres indlæg om 'kleenex box'-byggeriet langs vores kyster og i de små byer på Bornholm, hvor huse med enorme glasfacader for enden af en boks med skråt tag dominerer landskabet.

Man spørger sig selv, om der har været en arkitekt til stede, og hvis der har, må inspirationen være hentet fra en container, mest mulig plads inde uden tanke på udseendet.

Jeg er helt enig i, at den vandalisme af vores kultur og natur må stoppes, inden det er for sent, ikke kun af æstetiske grunde, men også for at begrænse omfanget af CO2, som udledes af de enorme mængder cement, der medgår til byggeriet. Ikke nok med at husene bygges på betonfundamenter, men også yder- og indervægge er ofte af cement. Hertil kommer, at heroppe nordpå begynder byggeriet ofte med bortsprængning af store mængder granit, så der kan fyldes uanede mængder af beton i undergrunden.

At ydervæggene så beklædes med træ, gør det kun helt grotesk med tanken om, at væggene kunne være bygget af træ hele vejen igennem. Rent faktisk bygges der nu etageejendomme i træ andre steder i landet, ligesom der faktisk findes et eksempel på et byggeri her på egnen, hvor der er bygget med træ oven på klipperne.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 109 kr./md.

Se andre abonnementer her
DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 29-11-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Onsdag: Overvej at spise ude eller hente en omgang take away ;-). Fra 17-21 koster det dyrt at fyre op i pander, gryder og ovn. Gennemsnitsprisen for de fire timer er 5,27 kr./kWh. Vi savner en god gang vind til at presse priserne, men vejrudsigten skuffer helt frem til weekenden.  Brug strømmen efter kl. 22, selv om den koster 3 kr./kWh alt inklusive. Det er ikke sikkert, at det bliver billigere i morgen.

Bornholms energi og forsyning