Rygtet om min død

SYNSPUNKT | ABONNENT | 24. MAJ 2022 • 05:30
Af:
Niels Chresten Andersen
organisatorisk landsnæstformand
KD
SYNSPUNKT | ABONNENT
24. MAJ 2022 • 05:30

Intet i KD's politik har ændret sig med Isabella Arendts udmeldelse, påpeger den organisatoriske landsnæstformand.


Det var forfatteren Mark Twain som i 1897 angiveligt til en journalist måtte oplyse, at "rygterne om min død er stærkt overdrevne".

Siden Kristendemokraternes landsformand, Isabella Arendt, i tirsdags meldte sig ud af partiet, har det ikke skortet på nekrologer og lignende om KD's død, herunder flere mediers konstatering af, at nu var det slut med KD. Disse må jeg hermed skuffe - igen, kan man sige, fordi vort parti gentagne gange siden 10. marts 1973 er blevet bortdømt i dansk politik. Dengang var det partiets første landsformand, Jacob Christensen, der forlod partiet med 10 medlemmer af hovedbestyrelsen, da han ikke kunne få sin vilje om hvem der måtte opstille som folketingskandidater.

Blot et halvt år senere bragede Kristeligt Folkeparti ind med syv mandater i Folketinget.

Intet i KD's politik har ændret sig med Isabella Arendts udmeldelse, og ingen i hovedbestyrelsen har valgt at følge med Isabella ud af partiet. Ej heller nogen af vores byråds- og regionsrådsmedlemmer eller storkredsformænd.

Tidligere landsformand Marianne Karlsmose har som politisk næstformand nu overtaget som fungerende landsformand, og hende vil bornholmerne med flere kunne møde til det kommende Folkemøde. Hun fik fuld opbakning af hovedbestyrelsen ved et hurtigt indkaldt møde lørdag.

Selvfølgelig er det et stort tab for KD at miste Isabella Arendt, der har været vores største profil udadtil - og har gjort det rigtig godt som sådan i de mange år, hun har været med. Det er dybt beklageligt også fordi vi står foran et snarligt folketingsvalg.

Med KD 2030-planen som valggrundlag er vi klar, selv om det bliver med en ekstra udfordring i den kommende tid. Vi er fortsat repræsenteret i Folketinget med Jens Rohde, og vores stemmesluger fra sidste folketingsvalg i Vestjylland, Kristian Andersen, er fortsat 100 procent aktiv i KD - i modsætning til det indtryk, flere medier har givet.

KD er ikke én person, men en sag - et politisk parti. Vi har været glade for 'vikaren fra himlen' og hendes store arbejde. Men hvem siger, der kun er én vikar i himlen. KD har rigtig mange gode og dygtige kandidater, samt en stærk organisation med mange medlemmer. Vi er slået tilbage, men vi er ikke slået ud.