Nu har vi brug for politikere med ild

Nu har vi brug for politikere med ild
LEDER | 26. MAJ 2023 • 05:30
Tommy Kaas
Digital chef
LEDER
26. MAJ 2023 • 05:30

Igen skal vi høre om ballade i den lokale Venstre-afdeling. Der er brug for nye, gode mennesker, der har lyst til at stille sig derud, hvor alle andre mener noget om deres arbejde.

Uenighederne i Venstre har endnu en gang set dagens lys.

Sent onsdag aften så formand Michael Hendriksen sig nødsaget til at melde ud, at han trækker sig som formand og melder sig ud af partiet, og nu bliver Venstre formentlig igen kastet ud i et formandsopgør.

Det ligner efterhånden en farce. Balladen i Venstre bliver ved med at poppe op til overfladen, og den her gang handler det altså ifølge den nu tidligere formand om uenighed om en samling af Øst- og Vestbornholm.

Michael Hendriksen er et godt menneske med hjertet på rette sted. Han vil noget godt for lokalsamfundet. Det samme vil de, som han er uenig med, både inden for Venstres egne rækker og i andre partier.

Vi har et væld af lokalpatrioter, som hver dag er klar til at lægge mange frivillige timer i arbejdet med, at de politiske partier har et godt fundament, og det skal man huske, når uenighederne når offentlighedens kendskab.

Der er ingen tvivl om, at der bliver diskuteret højlydt inden for murene, for vi har at gøre med folk, der brænder for deres sag. Det er folk, der simpelthen lever og ånder for at gøre en forskel, og det er beundringsværdigt, at de – især med tanke på de øretæver, som rammer, når det går galt – overhovedet har lyst til at stille sig selv dér.

Når vi trækker på smilebåndet af balladen i Venstre – igen – så lad os også huske på, at diskussionerne og uenighederne findes overalt. Og lad os håbe, at partiet, som i gamle dage sad på borgmesterposterne uden for Rønne – og amtsborgmesterposten! – men som i dag blot er en skygge af sig selv, får ro på bagsmækken, som folketingsmedlem Peter Juel formulerer det.

Der er nemlig brug for en stærk organisation, som får Venstre Bornholm tilbage på sporet. Hvem brænder for at gøre det næste forsøg?