Livet på plejehjem er blevet dårligere

Livet på plejehjem er blevet dårligere
Arkivfoto: Holger Larsen
KOMMENTAR | ABONNENT | 26. SEP 2023 • 19:00
Af:
H.C. Folkmann
medlem Beboer-
Pårørenderådet på Klippebo
KOMMENTAR | ABONNENT
26. SEP 2023 • 19:00

Hvornår har ledelsen i Center For Ældre mon sidst været ude at opleve hverdagen på Klippebo?

Det er ikke kun inden for murene, at forholdene på Klippebo er blevet dårligere de seneste år.

Faktisk lover Center For Ældre borgerne mere, end de kan holde, allerede før beboerne flytter ind på Klippebo. På kommunens hjemmeside står der under beskrivelsen af Klippebo, at der er en nyligt anlagt sansehave. Da den såkaldte "nyligt anlagte sansehave" blev anlagt for vel mere end 10 år siden, skrev kommunen under på en aftale med Lejerbo om, at Lejerbo betalte for anlæggelsen, og så ville den frivillige forening Klippebos Venner stå for vedligeholdelse i al fremtid. Da denne forening er nedlagt, og der ikke er penge i budgettet til vedligehold, har sansehaven udviklet sig til noget, man i bedste fald kan kalde et markskel eller et levende hegn over de seneste to-tre år.

Der er faktisk ikke meget at være glad for i haven på den side af Klippebo, hvor sansehaven ligger. Faktisk kan sansehaven ikke længere tilgås med kørestol eller hvis man er dårligt gående, da stien op til den er groet til. På samme side er der også et drivhus, som ikke kan tilgås med kørestol, når det har regnet, da der kommer en stor mudderpøl foran den flisegang, der fører op til indgangen. Endelig er flisegangen rundt om plejecenteret meget ujævn. Jeg har mødt beboere, der ikke selv tør gå en tur rundt om huset, fordi de er bange for at falde. Jeg har også selv skubbet en beboer i kørestol i gang igen, efter hun var stoppet ved en ujævnhed og ikke havde kræfter til at komme over en kant.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 109 kr./md.

Se andre abonnementer her
DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 04-12-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Mandag: Højt prisniveau fra dagens begyndelse. Allerede kl. 08 overhaler Det Frie Valg (variabel timepris) Det Enkle Valg (fast kvartalspris). Over døgnet er dog der ikke forskel på de to produkter. Brug strømmen efter kl. 21, hvor vi kommer under 3 kr./kWh alt inkl. Opdateret 00.14. Næste opdatering kl. 13.20.

Bornholms energi og forsyning