Leder: Statsministeren behandler Bornholm upassende

Leder: Statsministeren behandler Bornholm upassende
LEDER | ABONNENT | 7. MAJ 2022 • 05:30
LEDER | ABONNENT
7. MAJ 2022 • 05:30

Danmark og Bornholms statsminister kan ikke tillade sig at ignorere Bornholms borgmester.

 

– Hej, jeg hedder Jacob. Jeg er borgmester.

Sådan måtte Bornholms borgmester, Jacob Trøst (K), præsentere sig selv for landets statsminister Mette Frederiksen (S), da hun besøgte Bornholm og Tidendes medlemmer den 7. april i år. Borgmesteren havde selv valgt at troppe op til offentligt arrangement på Paradisbakkeskolen, efter at statsministeriet havde undgået at sætte en formel modtagelse og mulighed for samtale mellem de to op.

Det er fristende at gætte på, at socialdemokratiske Mette Frederiksen hverken har varme parti-relationer til konservative Jacob Trøst eller vurderet, at der var noget særligt at vinde magtmæssigt ved at mødes med en ny og uerfaren borgmester for en økonomisk udfordret ø.

Men hun har tabt en hel del på at ignorere vores folkevalgte borgmester på den måde.

Uanset om man har stemt på Trøst eller partierne bag ham, så er Jacob Trøst Bornholms borgmester, og han har et flertal af bornholmerne bag sig.

At ignorere den mand, som flertallet af bornholmerne har valgt som borgmester, er ikke en statsmand eller -kvinde værdigt. Det er manglende respekt for demokratiet.

At samme statsminister varmt har besøgt de to tidligere borgmestre, partifællerne Winni Grosbøll og Thomas Thors, gør kun fornærmelsen større. Parti før demokrati fristes man til at tænke.

På Tidende var vi beærede over, at statsministeren prioriterede at bruge en time sammen med vores medlemmer på Rønne Theater. Men skulle vi vælge, ville vi nok hellere have, at hun brugte tiden på at respektere vores borgmester og demokrati.

Det må Mette Frederiksen rette op på næste gang, hun aflægger visit i Østersøen, så den vigtige relation bliver varm om nødvendigt på bekostning af et læserarrangement.