Hr. Olsens halve vinde

Hr. Olsens halve vinde
Skærmbillede fra Søfartstyrelsens hjemmeside.
KOMMENTAR | ABONNENT | 8. DEC 2023 • 15:00
Af:
Henrik Espersen
Ahlstrandsvej 10
Rønne
KOMMENTAR | ABONNENT
8. DEC 2023 • 15:00

”Afmærkning i forbindelse med … havvindmøller (parker) … retter sig efter internationale IALA* anbefalinger … Havvindmøllernes fundament eller anlægget skal ofte være gul-malede ved vandlinjen fx havvindmøllers fundamentsoklen fra vandlinjen og ca. 15 meter op …” Citatet er fra Søfartstyrelsens hjemmeside.

Hjemmesiden starter også med dette tydelige og klare foto af danske havvindmøller med gul farve på det dybe vand med skibstrafik ved øen Anholt i Kattegat med de internationale gule ’IALA’ farver som i Tyskland, Sverige og så videre.

Søfartsstyrelsen kan dispensere, hvor skibstrafikken slet ikke kan komme ind på for eksempel en lav vanddybde som ved Middelgrunden og Lillgrunden.

De udlagte havvindmølleområder i Østersøen omkring øen Bornholm er som i Kattegat mest på dybt vand i et af de mest intensivt skibstrafikerede havområder i verden, hvor der givet ikke dispenseres fra de internationale ’IALA’ farver.

Hr. vindmølleejer Steffen Olsen starter og slutter i Bornholms Tidende 7. december 2023 med citat:

”Nu må Espersen stoppe med at påstå, at vindmøller i danske farvande skal have gule og røde farver … Til slut må jeg sige, jeg har ikke tid til at blive med at forklare dig om farver, for det nytter alligevel ikke noget”.

Hr. Olsen skriver altså vildledende og usandt om farver og meget andet i Bornholms Tidende 7. december 2023.

Fakta er ligeledes, at de ’grå udviskede’ visualiseringer af havvindmøller omkring Bornholm fra Energistyrelsens konsulenter og fra Bornholms Havvind uden de af Søfartsstyrelsen foreskrevne internationale ’IALA’ farver er skønmalerier til vildledning af bornholmerne og kommunalbestyrelsen.

Hele øens borgerforening

Derfor melder flere og flere sig ind i Borgerforeningen Energiø Bornholm – et nyt medlem hver dag de sidste 24 dage og nu 361 følgere på Facebook.

BEB arbejder for at staten flytter havvindmøllerne 40 km ud fra kysten som i Tyskland og også krævet privat af folketingets formand Søren Gade ved Jyllands vestkyst.

BEB arbejder også for, at transformerstationen ved Sose erstattes af transformere ude på havet ved havvindmøllerne som tyskerne, der i søkabler på havbunden fører el fra deres havmøller de små 100 kilometer til fastlandet rundt om øen Rügen. Det bornholmske havmøllefelt er kun tre kilometer længere væk fra det tyske el-net, og Møn er kun 105 kilometer væk. Hvorfor så omvejen rundt om en transformerstation på Bornholm spørger BEB ved et foretræde i Folketingets Energi-, Klima og Forsyningsudvalg om?

BEB kræver også en anstændig erstatning til et eventuelt bornholmsk anlægs naboer, så de kan komme videre i deres nu blokerede liv.

BEB kæmper desuden for hele Bornholms natur, landskaber og miljø samt for større gennemsigtighed i beslutningsprocesserne omkring Energiø Bornholm.

Du kan også melde dig ind i BEB på Borgerforeningen Energiø Bornholms Facebook-side under personlig henvendelse - uden at andre end BEB’s bestyrelse kan se, hvem der er medlemmer af BEB.

https://www.soefartsstyrelsen.dk/sikkerhed-til-soes/sejladssikkerhed/entreprenoeropgaver-til-soes/energianlaeg under afmærkning: