De hjælper mennesker med at komme godt videre

De hjælper mennesker med at komme godt videre
LEDER | ABONNENT | 28. DEC 2022 • 05:30
Tommy Kaas
Digital chef
LEDER | ABONNENT
28. DEC 2022 • 05:30

Et godt og trygt samfund står klar med hjælpende hænder til mennesker, der står svære steder i livet. Bornholm byder heldigvis på muligheder.

 

For mange er juletiden forbundet med nærvær og hygge i familiens skød. Vi mødes, udveksler gaver og fortæller hinanden, at vi sætter pris på alt det gode, vi er og gør for hinanden. Men det er ikke alle, der er så privilegerede, at julen nødvendigvis er forbundet med varme følelser.

Det mindede et par af gårsdagens historier i Tidende os om.

Her kunne kriminolog hos Bornholms Politi, Michela Hein, for eksempel fortælle om lidt af det arbejde, som ordensmagten gør for de familier, som ikke er så velfungerende som de fleste.

Bornholms Politi har øget sit fokus på områder som vold i nære relationer, voldtægter og stalking.

Vi bor i et trygt samfund – måske det mest trygge i hele landet. Men under overfladen er der mange bornholmere, der ikke har det godt.

Vi er mange, der lever mere eller mindre ”almindelige” liv uden store udsving, og vi kan måske have en tendens til at tænke, at det hele bare kører på skinner, men sandheden er, at der bliver kæmpet store kampe rundt omkring i de små hjem.

Der er det essentielt, at der er steder at søge hen. Om det så er Bornholms Politi, et kvindekrisecenter eller det pårørendenetværk for hustruer og kærester til tidligere udsendte, som socialrådgiveren Per Rathmann fortalte om i avisen i går, så er det godt, at man i svære perioder kan blive mindet om, at man ikke er alene.

Per Rathmann, som selv har været udsendt og er ramt af posstraumatisk stress, pointerer selvfølgelig, at man ikke nødvendigvis er hårdt ramt og lider i hverdagen, fordi man har været udsendt eller står som pårørende til én, der har det hårdt lige nu, men han har reageret på et ønske om et netværk, og det er det, han er på vej til at bygge op.

Det er prisværdigt, at nogle mennesker sætter deres liv ind på at hjælpe andre, som står i svære situationer. Hvis man står et dårligt eller utrygt sted i sit liv, har man brug for at blive taget hånd om og blive hjulpet på vej videre.

Et godt og trygt samfund har netop sådan nogle; udveje. Og de kan være med til at sørge for, at fremtidens hverdage og højtider bliver bedre for nogle af dem, som måske ikke havde den bedste jul i 2022.