Det er videnskabeligt dokumenteret, at undervisningsrammer som Madskolen skaber et unikt fællesskab.
Madskolen er et vigtigt afbræk fra klasselokalet, hvor der dannes relationer på kryds i klassen. Når elever laver mad til elever, så øger det deres motivation for at gå i skole. Fra grundskoleforskning ved man, at det er motiverende, når undervisningen er praksisnær, foregår i et fællesskab med kammeraterne, og når der er et konkret formål med undervisningen. Madskolen understøtter således faglig motivation og trivsel for det enkelte barn og for klassen som helhed.
Maddannelse kommer ikke af sig selv
På den lange bane bliver børnene introduceret til forskellige smage, fødevarer og retter, som en madpakke med leverpostej ikke vil kunne hamle op med.
Det styrker madmod, evnen til at vænne sig til varieret mad og skaber fællesskab omkring mad. Det er min erfaring fra flere år i skolehaven, at maden og fællesskabet styrker hinanden begge veje. Børnene er mere madmodige på grund af fællesskabet, og fællesskabet styrkes over maden. For nogle børn er det primært i Madskolen, at de oplever et fællesskab omkring måltidet. Eleverne får også erfaring med at lave varieret mad. Det er alt sammen investeringer, der giver maddannelse for resten af livet.