Ældre har særlige styrker

SYNSPUNKT | ABONNENT | 16. NOV 2023 • 20:00
Af:
Danny Christensen
Kredsformand Danske Seniorer
Nørregade 42
Allinge
SYNSPUNKT | ABONNENT
16. NOV 2023 • 20:00

Regeringens netop vedtagne lov om fri indtjening uden træk i folkepensionerne er et scoop.

Stadig flere ældre medborgere arbejder, selvom de ikke behøver det. Muligheden for at arbejde på en friere måde tiltrækker mange.

På en eller anden vis bliver vi ældre en bedre arbejdskraft på en række områder med alderen. Mere mødestabilt. Mere pligtopfyldende. Mere tolerante. Mere servicemindede. Mere glade. Mere opmærksomme. Og det er vidnefast og gennemanalyseret, at vi udstråler mere ro og overblik i pressede situationer. Vi er gode til at træffe de rigtige beslutninger, første gang, fordi vi har mange ting på rygraden.

Det gør os mere effektive. Og så er seniorer generelt gode ledere, de er gode til at tage ansvar, gode til at signalere autoritet og troværdighed. Gode til at lære yngre kollegaer op. Gode til at skabe trivsel og samarbejde. Gode til at drage omsorg. Således skriver bl.a. Marie Louise Gammelgaard fra Ældre Sagen og landsformanden, psykologen Per K. Larsen fra Danske Seniorer, i gode indlæg om emnet. Et sammendrag af en netop udkommet politisk analyse om ældre i arbejde fastslår, at stadig flere ældre vælger at fortsætte på arbejdsmarkedet.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 109 kr./md.

Se andre abonnementer her
DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 29-11-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Onsdag: Overvej at spise ude eller hente en omgang take away ;-). Fra 17-21 koster det dyrt at fyre op i pander, gryder og ovn. Gennemsnitsprisen for de fire timer er 5,27 kr./kWh. Vi savner en god gang vind til at presse priserne, men vejrudsigten skuffer helt frem til weekenden.  Brug strømmen efter kl. 22, selv om den koster 3 kr./kWh alt inklusive. Det er ikke sikkert, at det bliver billigere i morgen.

Bornholms energi og forsyning