Vi svigter dyrene

Vi svigter dyrene
LEDER | 19. JUL 2024 • 05:30
Tommy Kaas
Redaktør
LEDER
19. JUL 2024 • 05:30

Det bugner med kæledyr på internater landet over i disse tider. Bornholm er desværre ingen undtagelse.

Dyrenes Beskyttelse kunne onsdag melde om en kedelig tendens i sommervarmen: Rekordmange dyr er indskrevet på internater landet over, og lige nu findes eksempelvis 150 katte på Bornholms Internat i Østerlars.

Der ligger mange triste skæbner bag de mange hjemløse katte. Nogle er vilde katte, hvor problemet er svært at komme til livs, men i mange tilfælde, hvor der er mennesker involveret, er der tale om total mangel på ansvarlighed og respekt.

Mærkeligt nok kommer det tilsyneladende bag på folk, at dyr skal passes i sommerferien, og når dét går op for familier rundt omkring, har de åbenbart en tendens til at gå i panik og dumpe de stakkels dyr.

Det her er ikke bare et problem for dyreinternaterne; Der er tale om et stort dyrevelfærdsproblem, hvor levende væsner bliver svigtet.

Vi er nødt til at tage ansvar for vores kæledyr. Ikke kun, når det lige passer ind i vores kram, men altid. Ellers skal vi jo ikke have dem,

Det kræver omtanke og god planlægning at have dyr, for vores firbenede venner er direkte afhængige af den pasning, vi leverer. Derfor er man jo nødt til at opfordre til, at man tænker sig om mere end en enkelt gang, inden man går ud og anskaffer sig et kæledyr. Altid.

Alarmen fra Dyrenes Beskyttelse handler i øvrigt ikke kun om de mange mange dyr på internaterne. Organisationen er også ude at efterlyse plejefamilier, så de mange dyr kan komme ud af internaterne og ind hos en familie, indtil der findes et varigt hjem. Man kan godt have på fornemmelsen, at det er Tordenskjolds soldater, der hér melder sig, men hvis der findes ansvarlige voksne derude, hvis hjerter banker for dyrene, så er nu nok et godt tidspunkt at melde sig på banen.

Ingen dyr fortjener at lide under menneskers manglende omtanke.

Vi er nødt til at tage ansvar for vores kæledyr. Ikke kun, når det lige passer ind i vores kram, men altid



Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT