'Vi havde et ønske om at skabe et familieliv, hvor vi havde tid og mulighed for at være mere sammen'

'Vi havde et ønske om at skabe et familieliv, hvor vi havde tid og mulighed for at være mere sammen'
Julie Jacobsen. Foto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 2. MAR 2021 • 06:48
Af:
Marie Hofman
| ABONNENT
2. MAR 2021 • 06:48

DAGENS NAVN: Julie Jacobsen flyttede til Bornholm i 2019 og har nu startet skrædderi i Tejn. Har igennem 13 år været husskrædder fra DR's kostumeafdeling, hvor hun blandt andet har arbejdet på kostumer til Bamses Billedbog, X-factor og adskillige julekalendre.

Hvorfor valgte du at flytte til Bornholm?

– Vi valgte at flytte til Bornholm, fordi min kæreste er født og opvokset på Bornholm, og vi har en stor familie her. Vi havde et ønske om at skabe et familieliv, hvor vi havde tid og mulighed for at være mere sammen og mindre stress og jag. På Bornholm kunne vi også få naturskatte inden for rækkevidde. Vi flyttede fra en lejlighed midt i København, og beslutningen var ikke let, da vi også flyttede væk fra min familie, men de har heldigvis været gode til at besøge os.

Hvorfor blev du skrædder?

– Jeg valgte at blive skrædder, fordi jeg som barn var meget i teatret med min mor og mormor. Jeg synes vældig godt om at se de flotte kostumer og tænkte, at dem ville jeg gerne være med til at skabe.

Du har mange års erfaring som skrædder på tv-produktioner, hvor du blandt andet har siddet 13 år i DR's kostumeafdeling – hvad er dit sjoveste minde herfra?

– Jeg har utallige gode og sjove minder fra min tid i DR's kostumeafdeling. Det var en stor oplevelse at sy kostumer og være med på optagelse på Pagten, DR's julekalender i 2009, at arbejde med Wikke og Rasmussen på Julestjerner i 2012 og at være med som fast påklæder og skrædder på Bamse og Kylling. Jeg var også med til at afvikle X-factor liveshows, hvor det virkelig galdt om at bevare roen til sidste sekund inden liveudsendelse. Men den helt enestående og once in a lifetime oplevelse må være at være med til afviklingen af Eurovision song contest i 2014. Den opgave kostede blod, sved og tårer, og det er nok ikke noget, jeg ville gøre igen.

Har du en yndlingsdesigner?

– Hvis jeg må vælge to, er det Jørgen Bender fra før min tid. Han har designet mange kongelige kjoler til blandt andre Dronning Ingrid og Dronning Margrethe. Nutidigt er Morten Ussing, som blandt andet står bag Sofie Lindes Me Too-kjole, der er udstillet på Nationalmuseet. Jeg var så heldig at arbejde med ham i forbindelse med X-factorfinalen 2019.

Tror du, at skræddererhvervet er truet i et moderne forbrugssamfund?

– Skrædderfaget har været meget truet, men jeg har en stærk tro på, at mange gerne vil ændre deres forbrugsvaner væk fra at købe nyt og genbruge gammelt. Jeg tror på, at hvis vi skræddere og andre små nichehåndværkere bliver bedre til at skabe fokus på, at vi stadig er her, og at det ikke altid er ubetaleligt at få repareret eller tilrettet eller genskabt noget tøj, man er glad for, så skal der nok være arbejde til os.

Hvilket kostume gad du godt have designet?

– Jeg går ikke rundt med en skjult designer i maven. Jeg nyder at skabe noget ud fra en designer eller kostumiers tegninger. Men jeg ville gerne have syet Stine Stengades kostumer til Kameliadamen på Gladsaxe Teater i 2002.

Har du et yndlingssted på Bornholm?

– Jeg har flere yndlingssteder på Bornholm. Et ferieminde fra min barndom, der står stærkt, er at se solnedgangen fra Nørresand i Gudhjem. Det giver mig altid et sug i maven, når jeg går rundt på Hammerknuden. Kyststien mellem Allinge og Tejn er også særligt smuk.

 


Julie Jacobsen

40 år gammel.

Uddannet skrædder og stået i mesterlære på Aalborg Teater.

Har startet skrædderi under samme navn på bopælen i Tejn og arbejder desuden som pædagisk medhjælper på Ungdomshuset i Rønne.

Oprindeligt fra Rødovre, bor i Tejn.

Kæreste med Simon Dam, 33 år, sammen har de datteren Eva på fem år.