Uvist hvorfor krigsskibe sejler tæt på Bornholm

Uvist hvorfor krigsskibe sejler tæt på Bornholm
Krigsskibet Niels Juel har hele weekenden sejlet øst for Bornholm. Screenshot: marinetraffic.com
NOTITS | ABONNENT | 19. MAR 2023 • 19:45
NOTITS | ABONNENT
19. MAR 2023 • 19:45

To krigsskibe har de seneste dage cirkuleret rundt i farvandet øst for Bornholm. Forsvarskommandoen bekræfter tilstedeværelsen, men vil ikke oplyse hvorfor.

Forsvaret har hen over weekenden været til stede øst for Bornholm med to forskellige fregatter.

Først var det fregatten Iver Huitfeldt, der fredag cirkulerede rundt i farvandet tæt på Bornholm, mens det lørdag og søndag har været krigsskibet Niels Juel, der har været til stede.

Det fremgår af hjemmesiden Marinetraffic, hvor man kan følge de forskellige skibes færden.

Forsvarskommandoens pressevagt bekræfter søndag til Tidende, at man er til stede, men man vil fortsat ikke oplyse om, hvad ærindet er. Det er derfor uvist, om der blot er tale om en øvelse.

Fregatten Niels Juel, der ankom til Østersøen lørdag middag, indgår i disse måneder i Natos styrker på meget højt beredskab. Den er af Iver Huitfeldt-klassen og er designet til at løse et væld af sømilitære opgaver. Det fremgår af Forsvarets hjemmeside dog, at skibene i den klasse i særlig grad er udrustede til luftforsvar, da fregatten råder over et alsidig sensor- og våbenpakke, der omfatter langtrækkende radarsystemer, kanoner, torpedoer, maskingeværer og håndvåben samt missiler til brug mod sømål og luftmål.