Thors og Schow modtog flere tusinde underskrifter mod at spare på børn og unge
Foto: Berit Hvassum

23. SEP 2021 • 19:24
Jakob Marschner
Journalist

Thors og Schow modtog flere tusinde underskrifter mod at spare på børn og unge

Snakken udenfor døren blev måske lidt længere end ventet, da borgmester Thomas Thors (S) og gruppeformand Søren Schow (V) ankom til torsdag aftens møde i kommunalbestyrelsen.

Her blev de mødt af tre små grupper, der hver især har samlet underskrifter ind mod dele af det budgetforlig, som de to partier indgik i starten af måneden:

Underskrifter mod at lukke skole- og behandlingstilbuddet DASK, som S og V fandt penge til onsdag. 2.158 underskrifter mod at nedlægge madskolen på Paradisbakkeskolen i Nexø, som de to partier lagde penge til ind i budgettet i forrige weekend. Og omkring 270 underskrifter mod at fjerne tilskuddet til forældre, der ønsker at passe deres børn selv frem for at sende dem i daginstitution.

Antallet af underskrifter til fordel for at redde DASK er ukendt, da initiativtagerne ikke selv var mødt frem torsdag aften foran Rønne Rådhus.

– Vi gør, hvad vi kan, sagde Thomas Thors, da han havde fået overrakt underskrifterne.

– Og vi fortsætter, lød det tilbage til borgmesteren.

Thomas Thors glædede sig over den gejst og entusiasme, som han så blandt underskriftindsamlerne. De kvitterede med at fortælle ham, hvor overbevist de er om, at det er nødvendigt at investere i børn og unge på Bornholm.

Det nyopståede kampråb "Børnene, Bornholms Fremtid", der også er navnet på en stadig hastigt voksende gruppe på Facebook, lød flere gange allerede før Thomas Thors og Søren SChow ankom til Rønne Rådhus.

– Så kan man jo tænke over, hvorfor sådan en gruppe vokser så hurtigt, sagde Alette Franch Nielsen, inititivtager til Facebook-gruppen.Flere nyheder