'Sikke en dejlig melding': Trøst lover at fortsætte lobbyarbejdet for adgangen til ny strøm

'Sikke en dejlig melding': Trøst lover at fortsætte lobbyarbejdet for adgangen til ny strøm
Jacob Trøst anerkender sin forgængers indsats for at overbevise Energinet om, at det bornholmske elnet skal modtage strømmen direkte fra energiøens installationer. Foto: Jacob Jepsen
NYHED | BORNHOLM | 7. JAN 2022 • 09:55
Jakob Nørmark
Journalist
NYHED | BORNHOLM
7. JAN 2022 • 09:55

Den nytiltrådte borgmester Jacob Trøst (K) er ikke overraskede ganske godt tilfreds med, at Energinets udmelding om, at der nu arbejdes for at koble strømmen fra energiøens havvindmøller sammen med det bornholmske elnet.

– Jeg ved, at tilkoblingen af "det store og det lille net" har været en mærkesag for min forgænger Thomas Thors. Og at han og administrationen har været optaget af at fremføre argumenterne om tilkoblingen til det bornholmske elnet over for de rette parter. Så jeg er glad for, at Energinet har taget vores ønske seriøst, undersøgt sagen og faktisk fundet ud af, at det er en god idé. Sikke en dejlig melding, vi kan starte året på, siger Jacob Trøst i en pressemeddelelse.

En eventuel sammenkobling af elnettene vil betyde store ændringer i den eksisterende el-infrastruktur. Der vil ikke længere i samme grad være brug for at opretholde en reservekapacitet i form af dieselgeneratorer, som Bornholms Energi og Forsyning får betaling for at stille til rådighed. 

Den nye borgmester understreger, at det også under hans ledelse vil være en prioritet at sikre, at strømmen fra energiøen forbindes til det lokale 60 kV-elnet.

– Når vi skal huse energiøens landanlæg, skal strømmen fra vindmøllerne selvfølgelig også komme de bornholmske borgere og virksomheder til gode. Jeg noterer mig, at Energinet ikke lover en endelig løsning endnu. Men jeg vil følge afklaringen tæt og med en tydelig bornholmsk stemme fastholde, at vi ønsker tilkoblingen, siger Jacob Trøst.