Puccini trak tårer i Aa Kirke
Tirsdag aften var Aa Kirke fuld af nonner, da thatsYproduction opførte Puccinis operatragedie 'Angelica'. Foto: Anette Vestergaard

MUSIK | AAKIRKEBY
21. SEP 2021 • 21:54

Puccini trak tårer i Aa Kirke

For anden aften i træk trak Puccini-operaen 'Angelica' tirsdag fulde huse i Aa Kirke, og at dømme efter de taktfaste klapsalver, var publikum særdeles begejstrede efter at have tilbragt en time i selskab med en organist, en pianist og 10 guddommeligt syngende nonner.

Solveig Hjerrild sang titelpartiet som den unge kvinde af adelig slægt, som er forvist til et kloster efter at have født en søn udenfor ægteskab. Ikke bare nonnekoret, men også Jørn Andersen på orgel og kapelmester Louise Schrøder på piano demonstrerede, at akustikken i Aa Kirke er intakt. De spillede så englene sang.

Da Puccini skrev operaen i 1918 var der udelukkende kvinder på scenen, men i Ylva Kihlbergs fortolkning fra 2017 træder en mand og en dreng ind i lyset i forestillingens allersidste minutter, hvilket forlener enakteren med et Romeo og Julie'sk twist. For giften er netop ved at sætte ind med sin dræbende kraft, da Angelica genser sin ungdoms elsker og sønnen, som blev frugten af deres forbudte elskov. 

Der var selvsagt ikke et øje tørt, da Angelica døde i armene på sin tidligere elsker. 

Det er andet år i træk, at Aa Kirke trakterer med opera på byens kulturugedag. Lad os håbe, at de prøver lykken igen næste år. 'Angelica' var en mesterlig blanding af musik og stemmer i ny fortolkning, uden at der blev givet køb på magien i Puccinis salige sorgmusik. Det giver os allesammen noget at se frem til, næste gang Kulturugen rammer Aakirkeby.

 

 Flere nyheder