Otte millioner for omstridt fyrtårn

Otte millioner for omstridt fyrtårn
I dag fungerer tårnet og den tilhørende bolig som sommerhus. Foto: Jacob Jepsen
NYHED | DUEODDE | ABONNENT | 28. JUN 2022 • 11:46
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | DUEODDE | ABONNENT
28. JUN 2022 • 11:46

Et gammelt fyrtårn på Dueodde er til salg. I marts fik den nuværende ejer bøde for at begrænse offentlighedens adgang.

 

Hvis man drømmer om at eje et fyrtårn, kan drømmen nu blive virkelighed, hvis man har mulighed for at lægge otte millioner kroner på bordet. Så kan man blive den nye ejer af Dueoddes gamle fyrtårn fra 1879. I dag fungerer tårnet og den tilhørende bolig som sommerhus. Til ejendommen hører desuden fyrmesterboligen, som blandt andet kan anvendes som udlejningssommerhus.

Fyrtårnet skyder 14 meter i vejret, hvilket giver uhindret udsigt over området. Ifølge ejendomsmægleren Lilienhoff vil det være muligt at installere en handicaplift, hvorved udsigten bliver lettere tilgængelig.

Der er godt og vel 400 meter i fugleflugtslinje til vandet, men der er ingen bygninger mellem ejendommen på Fyrvejen og kysten.

Bøde for ulovlig skiltning

Den nuværende ejer købte fyrtårnet i 2015 og var for nogle år siden i konflikt med både regionskommunen og naboer, da der blev sat skilte op, der af forbipasserende blev tolket, som at han uretmæssigt prøvede at spærre grunden af, hvor der ellers hidtil havde været gennemgang til naturområderne ved Dueodde.

I marts faldt der dom i skiltesagen, og ejeren af fyret og fyrmesterboligen på Fyrvejen blev idømt en bøde på 2.500 kroner for at have overtrådt naturbeskyttelseslovens regler ved ulovligt med skilte at begrænse offentlighedens adgang til at færdes på stier i det åbne land. Samtidig fik ejeren at vide, at han skulle fjerne skiltene inden 1. juli, hvis han skulle undgå månedlige bøder på 3.500 kroner.