Opfordring til kommunen: Ryk bosteder frem i vaccinekøen
Socialpædagoger har brug for den samme tryghed som de ansatte på plejecentrene og i sundhedsvæsnet, når det gælder risikoen for at blive smittet med coronavirus, lyder det fra Socialpædagogerne Bornholms kredsformand, Bitten Sohn Thomsen. Arkivfoto: Berit Hvassum

7. JAN 2021 • 17:57 • AF HENRIK-NIELSEN • GRATIS

Opfordring til kommunen: Ryk bosteder frem i vaccinekøen

SUNDHED

Ønsket om at blive vaccineret mod covid-19 så hurtigt som muligt er udbredt. Alligevel er der gode argumenter for at prioritere bosteder højt, lyder det fra fagforeningen Socialpædagogerne og interesseorganisationen Lev på Bornholm, der sammen har sendt en opfordring til regionskommunen om at rykke beboere og ansatte på øens bosteder frem i køen til vaccinen. Opfordringen er sendt til borgmester Thomas Thors (S), kommunaldirektør Johannes Nilsson samt social- og sundhedsudvalget. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Bag opfordringen står kredsformændene Bitten Sohn Thomsen og Henrik Stilling, som gør opmærksom på, at man på bostederne bor meget tæt og har store fællesområder. Desuden kan mange af beboerne være særligt udsatte, da lidelser som epilepsi, demens og diabetes er overrepræsenterede i befolkningsgruppen. Ydermere kan det for en stor del af beboerne være svært at følge anbefalingerne om hygiejne, og derved er de mere udsatte for smitte. Endelig er isolation, sygdomsforløb og hospitalsindlæggelser meget belastende for beboere, personale og pårørende, lyder det fra de to formænd.


– Nedlukningen i foråret var hård for beboerne på øens bosteder. Selvom vi har tillid til, at bostederne gør, hvad de kan for at modvirke isolation, ensomhed og psykiske konsekvenser ved nedlukningen nu, så kan det løse udfordringerne, hvis vaccinationerne kommer hurtigt i gang, siger Henrik Stilling fra Lev Bornholm i pressemeddelelsen.

Ikke kun bosteder

Hvis beboerne og personalet vaccineres, kan restriktionerne på bostederne løsnes tidligere, og dermed gives bedre betingelser for at skabe de bedst mulige rammer for beboerne, der ofte har et udviklingshandicap, fremgår det af pressemeddelelsen.

– Vores medlemmer, der er ansat på bostederne, har brug for den samme tryghed som de ansatte på plejecentrene og i sundhedsvæsnet for ikke at tage coronavirus med på arbejde eller hjem igen. Hvis de skal have de bedste betingelser for at levere socialpædagogisk arbejde af højeste kvalitet, kræver det, at rammerne er til det, og det vil en hurtig vaccination kunne hjælpe med, siger Socialpædagogerne Bornholms kredsformand, Bitten Sohn Thomsen, i meddelelsen.

Hun tilføjer, at det ikke kun er øens bosteder, der har hårdt brug for vaccinen:

– Også tilbud i socialpsykiatrien og dagtilbud på handicapområdet har brug for hurtigt at komme med i udrulningen af vaccinationerne af de samme årsager som bostederne.

SENESTE NYHEDER

25. JAN 2021 • 20:34 • GRATIS
Nedlukningen er en dyr mulighed for at reflektere
25. JAN 2021 • 19:56 • GRATIS
Corona udskyder RIK's dansegalla til oktober

MEST LÆSTE BORNHOLM

24. JAN 2021 • 20:05 • GRATIS
Sverige forlænger indrejseforbud
25. JAN 2021 • 09:14 • GRATIS
Indbrud flere steder i Rønne
Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Øjvind Hesselager (chefredaktør)
oh@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.