Ny leder for pædagoguddannelsen

25. MAJ 2022 • 10:15
Berit Hvassum
Journalist

Der er et vagtskifte på vej i ledergruppen, når Randi Bjørndal Jensen går på pension efter knap tre årtier som en del af pædagoguddannelsen.


Randi Bjørndal Jensen overgiver posten som uddannelsesleder for pædagoguddannelsen på Bornholm i trygge hænder til kollegaen Mette Lykke Gravgaard. Det oplyser Kirsten Balle, institutchef på Københavns Professionshøjskole i en pressemeddelelse.

Mette har siden 2014 været en del af pædagoguddannelsen og været uddannelsesleder for dagtilbudsspecialiseringen de sidste to år og nu ser Mette frem til samarbejdet.

– Jeg glæder mig til at være en del af vores pædagoguddannelse på Bornholm, hvor undervisere, studerende, uddannelse og praksis er tæt knyttet til hinanden. Særligt ser jeg frem til at arbejde tættere sammen med Bornholms Regionskommune, så vi sammen kan sikre, at vi får uddannet dygtige pædagoger til gavn for børn, unge og voksne på Bornholm, fortæller Mette Lykke Gravgaard.

Et fantastisk folkefærd

Nogen vil mene, at det er en epoke der slutter med Randi Bjørndal Jensens aftrædelse, og sådan føles det hvert fald for Randi selv. Hun nåede 13 år som uddannelsesleder for dagtilbudsspecialiseringen og to år som uddannelsesleder for pædagoguddannelsen på Bornholm.

For Randi Bjørndal Jensen har det været et privilegie at få lov at være med til at udklække den næste generation af pædagoger, der skal passe godt på vores allesammens kære – store som små, og ifølge hende er pædagoguddannelsen en hel særlig institution, lyder det i pressemeddelelsen.

– Pædagoguddannelsen er spændende fordi, den har sin rod i en antiautoritær civilsamfundsaktivitet som gør, at der er en kæmpe vilje til at søge nye muligheder, se skæve vinkler, og en accept af mangfoldighed, og det er virkelig sjovt og fagligt berigende at være en del af – og så er undervisere på pædagoguddannelsen et fantastisk folkefærd, siger Randi Bjørndal Jensen.

Mette Lykke Gravgaard overtager officielt ansvaret som uddannelsesleder for Bornholm den 1. august.

Den 13. juni besøger hun Bornholm, hvor hun mødes med undervisere og samarbejdspartnere på Campus Bornholm. Hendes første officielle besøg som uddannelsesleder vil være den 17. august.