Mystisk genstand skyllet i land i Melsted. Hvad er det?

Mystisk genstand skyllet i land i Melsted. Hvad er det?
Sådan ser den underlige fisk ud. Foto: Jens Kofoed
| 24. NOV 2020 • 13:04
Af:
william brøns petersen

24. NOV 2020 • 13:04
OBJEKT

Et besynderligt objekt er blevet fundet ved Melsted Havn. Den er lysegrøn, har tre finner, er formentlig lavet af aluminium og er 27 centimeter langt. Finderen er Jens Kofoed, der faldt over genstanden, da han ledte efter ilanddrevne knogler fra en gråsæl, fortæller han. Selv er han i tvivl om, hvad den granatlignende genstand kunne være:

– Jeg har konsulteret folk med baggrund i både den danske og tyske marine, men uden klart svar, skriver Jens Kofoed i en mail til Bornholms Tidende.

Selvom det grangiveligt ligner en art granat, tror Jens Kofoed ikke, det er tilfældet:

– Et forslag om en øvelsesgranat lyder ikke sandsynligt. Diameteren på kroppen er fem centimeter, mens vingerne rækker hele ni centimeter. Og vægten er blot 255 gram, skriver han og tilføjer:

– Et forslag om, at det kunne være en slæbelog til at måle et fartøjs hastighed, kan nok afvises: Genstanden er ikke lavet af messing, den er spids i begge ender, de tre finner er ikke skråtstillede og der er ikke tegn på en påhængningsøsken i spidsen til en line.

Spørgsmålet er: Hvad er det mystiske objekt så? Jens Kofoed håber, at Tidendes læsere hjælpe med identificere det. Hermed er den opfordring givet videre.